NB III

Európa Liga: Schweinsteigert nem nevezte a csoportkörre a Manchester United

José Mourinho úgy döntött: a német világbajnok nem fér be a 27 fős keretbe.

Német középpályását, Bastian Schweinsteigert nem nevezte az Európa Liga csoportkörére a Manchester United.

A csoportkör hat mérkőzésére összeállított névsorokat szombaton a honlapján hozta nyilvánosságra az európai szövetség (UEFA).

A Manchester United új vezetőedzője, José Mourinho korábban sem titkolta, hogy a 32 éves játékossal már nem számol, ezért vagy egyedül, vagy a tartalékcsapattal kell edzenie. Schweinsteiger kedden megerősítette, hogy nagyon szeretne továbbra is angol klubcsapatában szerepelni, de a portugál tréner kifejtette, hogy Paul Pogba, Ander Herrera, Morgan Schneiderlin, Marouane Fellaini és Michael Carrick küzd két pozícióért, vagyis a német középpályásnak nincs számottevő esélye a pályára kerülésre.

A világbajnok Schweinsteiger – aki szerdán játszotta búcsúmérkőzését a német válogatottban – a közelmúltban leszögezte: a Manchester United lesz utolsó európai csapata.

Az Európa Liga csoportkörére nevezett keret 27 fős, a kieséses szakasz előtt három változtatásra lesz lehetőség. A Manchester United ellenfele a holland Feyenoord, a török Fenerbahce és az ukrán Zorija Luhanszk az A-csoportban.

A manchesteriek 25 fős bajnoki keretébe Schweinsteiger is bekerült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik