NB III

Török élvonalbeli csapattól kapott ki a Győr

A szurkolók nagy örömére Kabát Péter is pályára lépett a 60. percben.

Rendkívül magas intenzitású mérkőzésen sikerült az ETO-nak egy vállalható eredményt elérnie a török bajnoki címre törő Trabzonspor ellen, amely több válogatott játékost is felvonultatott a győri felkészülési mérkőzésen – írja a klubhonlap.

Török mezőnyfölényt hozott az első 15 perc, azonban nagyobb helyzetig a hazai csapat jutott el. Az 5. percben egy formás akció végén Rácz Ferenc törhetett kapura, azonban a vendég hálóőr bravúrral védett.

A 7. percben az ETO szöglethez jutott, azonban egy rossz kombinációt követően emberfölényes kontrát tudott indítani a török gárda, amelyet Erdogan révén góllal fejeztek be (0-1).

A folytatásban kiegyenlítődött a játék képe, és a levegőben érezni lehetett a hazai gólt, amelyhez Szabó Lukács állt legközelebb.

A második játékrészben a fiatal tehetségek is szóhoz jutottak, valamint a szurkolók nagy örömére Kabát Péter is pályára lépett a 60. percben. Habár a győriek rendkívül biztatóan játszottak, a 70. percben egy szabadrúgást követően Erdogan megduplázta a vendégek előnyét (0-2).

A hajrában Fekete Tamás kapott egy kiváló indítást, aki a 16-oson belül ballal tökéletesen tekert az érkező Kabát fejére, aki azonban nem tudta megszerezni a zöld-fehérek szépítését.

Felkészülési mérkőzés:

ETO FC Győr–Trabzonspor (török) 0-2 (0-1)
Győr.
ETO FC Győr: Kunsági – Simonfalvi, Nagy Á., Vadász, Nagy J., Lázár, Pongrácz, Kulcsár, Szabó L., Rácz, Balajti. Játszottak még: Horváth, Gyagya, Szalai, Kiliti, Illés, Koncsag, Kabát, Vankó, Szabó, Fekete, Illés. Vezetőedző: Bekő Balázs.
Trabzonspor: Kivrak – Yavru, Akbas, Edogan, Yokuslu, Demirok, Vural, Ekici, Artarslan, Sheidaev, Durica. Játszottak még: Yumlu, Karadeniz, Ömür, Akakpo, Alsan, Yazici, Övüc. Vezetőedző: Kazim Ersun Yanal.
Gólszerzők: Erdogan (7., 70.).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik