NB III

Nincs menekvés: folytatódik az ETO pokoljárása

Sem a pályán, sem a zöld asztalnál nem sikerül kiharcolniuk a feljutást.

Az NB III Nyugati csoport jelenlegi állása

1. Ferencváros II 63 pont
2. Mosonmagyaróvár 57
3. Dorog 56
4. Videoton II 52
5. ETO 48

A 2014-15-ös szezon során pénzügyi nehézségei miatt az NB I-be licencet nem kapó és az ETO Futsal égisze alatt újraformálódó négyszeres magyar bajnok Győri ETO a mostani idényt már az NB III-ban tölti. 2012-13 NB I-es bajnokától joggal várhatnánk el, hogy azonnal kezdje meg menetelését az alacsonyabb osztályokban, és minél hamarabb jusson vissza az élvonalba, de a most futó szezon közel sem úgy alakult számukra, ahogy azt eltervezték.

Pedig az ETO helyzetét még az is könnyíti, hogy a második számú csapatok nem juthatnak fel az NB II-be, valamint a másodosztály éppen most áll bővítés előtt: 16 csapatosról 20-ra emelik a mezőnyt. Ennek köszönhetően a 2015-16-os szezonban nemcsak az NB III bajnokai, de a második helyezettek is egy szinttel feljebb léphetnek, csakúgy, mint a három csoport legjobb harmadik helyezettje.

Ha a szezon előtt azt írjuk, az ETO sem a Nyugati csoport két legjobbja közé nem fog tudni beférni, sem a legjobb harmadik helyezett nem a győriek lesznek, alighanem sokan csóválták volna a fejüket. De a helyzet most éppen ez: jelenleg csak az NB III 5. pozíciójában szerénykednek. Előttük azonban két olyan csapat is van, amely biztosan nem lesz jövőre másodosztályú, a Ferencváros és a Videoton második számú gárdái. Ezzel papíron legjobb harmadikként még feljuthatna a Győr és a Közép csoportos Budafoknál jobbak is, de Keletről már van, aki előzi őket, mégpedig a Cigánd.

Mivel a bajnokságból már csak négy forduló van hátra, innen már csak a csoda menthetné meg az ETO-t attól, hogy a 2016-17-es szezont is a harmadosztályban töltse. A Cigánd 11, míg közvetlen csoportriválisai, a Dorog és a Mosonmagyaróvár 8, illetve 9 ponttal vannak előttük.

A másik, Magyarországon nem ismeretlen út a zöld asztalnál hozott döntések következtében beálló változás. Nos, az ETO itt sem áll jól, hiszen a Rangadó.hu kérdésére mindhárom említett csapat – a Mosonmagyaróvár, a Dorog és a Cigánd – illetékese (Drescher Ottó elnök, Mayer László elnök, valamint Terjék Sándor technikai vezető) elmondta: együttesük megkapta az MLSZ-től az NB II-es licencet.

Olvasói sztorik