NB III

Szűcs Lajos 42 évesen is magasabb osztályba vágyik

A rutinos kapus szerint a Vasas esik ki az NB I-ből, a Puskás pedig bennmarad.

Miután Véber György távozott az RKSK vezetőedzői posztjáról, Szűcs Lajost, a csapat kapusát nevezték ki ideiglenes vezetőedzőnek. A tapasztalt hálóőr első mérkőzésén a kispadon 2-1-es győzelemmel mutatkozott be a rákosmentiek újpesti vendégjátékán. A játékos-edző a Rangadó.hu-nak nyilatkozott az új szerepkörével kapcsolatban.

– Azt szokták mondani, ha új edző veszi át a csapatot, akkor a játékosok képesek plusz erőt mozgósítani, és jobb játékra sarkallni magukat. Ez az én esetemben szerintem nem igaz, itt voltam köztük nap, mint nap, tehát nem jelentettem újdonságot nekik. Azt az Újpest II.-t sikerült azonban legyőznünk, amely négymeccses győzelmi sorozat után találkozott velünk, úgy gondolom ez mindenképpen nagy dolog – értékelt honlapunknak Szűcs Lajos, aki „kitette magát” a kezdőcsapatból, mivel véleménye szerint a kapuból edzőként nehezebben tudta volna irányítani a játékosokat, és egyébként is a trénernek a kispadon van a helye, nem pedig a pályán, vagy a lelátón.

A szezon kezdetekor a vezetőség a feljutást tűzte ki célul, és Véber György is ezzel a szándékkal vette át a csapat irányítását a hatodik fordulóban. Ehhez azonban a dolgok jelenlegi állása szerint szinte már egy kisebb csoda kell, hiszen az RKSK a hatodik helyen tartózkodik tíz ponttal lemaradva a harmadik helytől, hat fordulóval a bajnokság vége előtt.

– Ha egy csapatnak van egy célkitűzése a szezon elején, és ettől egyre jobban távolodik a szezon közben, akkor általában a vezetőedző issza meg ennek a levét, ez történt Véber György esetében is. Reálisan nézve ez a hajó már elment, ezért van az, hogy az új szakvezető, aki majd érkezik, ismerje a jelenlegi játékosokat, és tudja azt, hogy milyen posztokra kell majd igazolnia a nyáron. A hátralévő mérkőzések célja a kezdeti építkezés lesz a következő szezonra vonatkozóan. A tárgyalások megkezdődtek az új edzővel, valószínűleg jövő héten csatlakozik a csapathoz – folytatta az ideiglenesen kinevezett vezetőedző, aki szerint a Cigánd elleni tavaszi vereség pecsételte meg a sorsukat.

– Annak a lehetőségét, hogy a legjobb harmadik helyre egyáltalán odaérjünk, azt az őszi csapat érte el. Tavasszal elég rapszodikusan szerepeltünk, és csak azokon a mérkőzéseken tudtunk nyerni, amikor a tabella hátsó feléhez tartozó csapatok ellen játszottunk. A rangadókat elveszítettük tavasszal, és ez nagyban befolyásolta azt, hogy a csapat odaérjen a legjobb harmadik helyre. E mellett pedig a játékosállomány is erősítésekre szorulna – foglalta össze Szűcs a rosszul sikerült szezon főbb okait.

A rutinos kapus többek között az Újpest, Ferencváros és a Pápa színeiben is játszott az első osztályban, míg az NB II-ben a Dunaújváros és a Pápa csapatát erősítette. A 2015–2016-os szezon elején került az RKSK-hoz, élete első harmadosztályú együtteséhez.

– Most szerepelek a harmadosztályban először, és sajnos azt kell tapasztalnom, hogy már a másodosztályhoz képest is óriási infrastrukturális lemaradások vannak. A pályák állapota egyáltalán nem elfogadható. Rengeteg fiatal játékos van sajnos, akiken azt érzem, hogy megelégszenek azzal, hogy ebben a csoportban játszhatnak, és nem akarnak feljebb lépni, ezt óriási nagy hibának tartom. Én ennyi idősen is szeretnék minél hamarabb feljebb kerülni, de ezt nem egy másik csapatba való igazolással szeretném elérni, hanem jövőre az RKSK-val egy feljutás után.

Szűcs Lajos elmondta, hogy természetesen figyelemmel követi az élvonal történéseit. Szerinte a Fradi már az ősszel megnyerte a bajnokságot, viszont 1-2 erősítés mindenképpen kell a sikeres nemzetközi szerepléshez. A Békéscsabán kívül a Vasast tippeli második kiesőnek, hiszen nekik sokkal nehezebb dolguk lesz az MTK ellen, mint a Puskásnak, amely csapat hazai pályán fogadja a Honvédot. A ferencvárosi szurkolók illetve a vezetőség közötti harcban pedig nem szeretne állást foglalni, szerinte mindkét félnek van némi igaza a vénaszkennerrel kapcsolatban.

Olvasói sztorik