NB III

NB III: túlvállalta magát Tatabányán az expornós olasz

Sorra lépnek le a légiósok.

Sorra lépnek le a légiósok az NB III-as Tatabányától. A klub expornós olasz ügyvezetője, Massimiliano Caroletti nem tudta fizetni a magas béreket – írja a Bors.

Ahogy várható volt, az olasz AGS Sport 23 Kft. tavalyi színre lépésével sem lett egy csapásra világverő alakulat a Tatabánya. Hiába hozott a céget képviselő, Magyarországon élő expornós ügyvezető az idény elején tizennégy légióst a csapatba, a nagy múltú klub még a magyar harmadosztályban sem tudott maradandót alkotni: jelenleg a kilencedik, és már nincs esélye a feljutásra.

Közben a légiósok egyre-másra lépnek le a csapattól, amelynek vezetőedzői posztját április eleje, az olasz edző, Bruno Giordano menesztése óta a korábbi szövetségi kapitány, Várhidi Péter tölti be. A tapasztalt szakember a Borsnak bevallotta, a külföldi futballisták teljesítménye sem a szakmai elvárásokkal, sem a kialkudott, túlságosan magas fizetési igényükkel nem volt összhangban.

– Egy új szakmai koncepció mentén szeretnénk dolgozni a jövőben, amelyben a csapat fiatal, ügyes magyar futballistákra épül. Amikor elszállt a feljutás lehetősége, jeleztük Giordano mesternek, hogy támaszkodjon jobban a honi játékosokra, de ő a saját érdekeinek megfelelően továbbra is kizárólag légió­sokat küldött pályára, ezért ke­rült sor a kenyértörésre – mondta el a lapnak Várhidi, aki nem foglalkozik azzal, mit gondolnak itthon az olaszok által működtetett klubokról.

– Velem korrektek, és megbíznak bennem. Örülök, hogy a vezetők támogatását élvezve megvalósíthatom az elképzeléseimet. Számomra igenis kihívást jelent a korábbinál jóval megfontoltabb költségvetésből felépíteni egy fiatal magyar csapatot, amely a következő idényben versenyben lehet a feljutásért.

Olvasói sztorik