NB III

Rudolf Gergely a Szparival edz

Könnyen lehet, hogy a másodosztályba igyekvő klubnál köt ki a Videotonnal szerződést bontó csatár.

A hétvégi Cigánd elleni bajnoki mérkőzésre készül a Nyíregyháza Spartacus. A csapat edzésein Rudolf Gergely is részt vesz. A válogatott játékos nyártól szabadon igazolható – írja az NB III Keleti-csoportját vezető klub honlapja.

Az elmúlt fordulóban idegenben győzött 2-1-re a Szpari a Somos SE otthonában. Most a tabella harmadik helyén álló Cigánd ellen készül a csapat. Az együttes a napokban elhunyt Szálkai Pál szurkolótól szeretne hazai pályán is elbúcsúzni.

– A hétvégén megnéztem a Cigánd találkozóját, és az alapján mondhatom, csoportunk egyik legerősebb gárdája, így nem számítok könnyű találkozóra. Biztos vagyok abban, ismerve ellenfelünk edzőjének mentalitását, hogy bátran játszanak majd, de számunkra csak a győzelem elfogadható, és szeretnénk hazai pályán is méltón elbúcsúzni korábbi szurkolónktól – mondta Mátyus János vezetőedző.

fotó: Vidi.hu

A Szpari dolgát nehezíti, hogy idegenben a gyakran rossz minőségű pályákon nem tudja a saját játékát játszani, az ellenfelek pedig hátrányban is rendszeresen védekeznek.

– Nagyon nehéz rossz talajú pályákon játszani, ilyen volt Salgótarjánban, Tállyán, Putnokon, vagy éppen a Rákosmente ellen is. Ezért is szeretünk nagyon hazai környezetben szerepelni, itt nincs ilyen gond. Ráadásul hiába szerezzük meg a vezetést, az ellenfeleink továbbra is csak védekeznek – mondta Törtei Tamás.

Egy válogatott labdarúgó is a Szparival készül. A nyíregyházi kötődésű Rudolf Gergely nyártól szabadon igazolható, és hogy formában tartsa magát, megkérte a Spartacus vezetését, hogy az együttessel tréningezhessen. Az sem kizárt, hogy a klub játékosa lesz.

– Közös megegyezéssel bontottunk szerződést a Videotonnal, ezért nyárig nem igazolhatok új csapathoz. Vannak már most ajánlataim, szívesen folytatnám akár Nyíregyházán is, de majd nyáron dől el a sorsom. Azt sajnálom, hogy az EB kimarad az életemből, egy selejtezőn játszottam csak, de nagyon szurkolok a csapatnak, hogy jól szerepeljen – mondta Rudolf Gergely.

Rossz hír a Szparival kapcsolatban, hogy az első diagnózissal ellentétben mégis beszakadt egy izom Szécsi Márk hasfalában. A fiatal játékosra a jelek szerint hosszú ideig nem számíthat a szakmai stáb.

Olvasói sztorik