NB III

Szurkolói terrorban játszanak a győri focisták

Gigabüntetésre számít az ETO a múlt hétvégi, sárvári botrány miatt.

Ahogy arról már beszámoltunk, hatalmas botrányt okozott az ETO ultráinak egy része szombaton Sárváron. A mintegy kétszáz tagú drukkersereg már az első félidőben is füst- és hanggránátokat, petárdákat és görögtüzeket hajított a játéktérre és annak környékére. A füst elborította a játékteret. Ezt követőn két szurkoló berohant a játéktérre, őket a rendezők távolították el a gyepről.

A győri ultrák viselkedése miatt ötven percre félbeszakadt az NB III-as mérkőzés. A klub ezért súlyos pénzbüntetésre számíthat az MLSZ-től. A Kisalföldúgy tudja, a csapat edzője, Preszeller Tamás hamarosan távozik a posztjáról.

A balhéról beszámolt a bulvársajtó is. A Borsbeszámolója szerint lelki terror alatt játszottak Sárváron a győri focisták. Az ETO-hívek rá akarták törni az öltözőajtót a „kedvencekre”.

– Kettő kettes állásnál a győriek kihagytak egy tizenegyest, ekkor szakadt el a cérna – tájékoztatta a lapot Szabados Endre, a vendéglátó Sárvár elnöke. – A csaknem száz győri drukkernek a pirotechnikai eszközök használatán túl az volt a célja, hogy bejusson az öltözőbe, és számon kérje a játékosokat. Ezek a fiatalok hetek óta lelki terrorban játszanak, félnek a saját szurkolóiktól.

Amint elszabadultak az indulatok, a környező településekről is jöttek rendőrök.

– Ekkor hirtelen ötven szurkoló menekülőre fogta – mesélte az elnök, akinek a fiát is megfenyegették, mert a csapat honlapjának szerkesztőjeként videofelvételeket készített. Ezeket a rendőrség bekérette. Szabados hozzátette, a győriek – akiket a folytatódó meccs után is megvártak a felbőszült szurkolók – kétségbeesetten kértek segítséget, biztosítsák számukra a hazautat. Félő volt, hogy a huligánok megtámadják a csapatbuszt. A vendégek így rendőri kísérettel hagyták el a helyszínt.

Azt már a Kisalföld teszi hozzá, hogy az ETO ebben az idényben eddig 1,7 millió forint pénzbüntetést kapott az MLSZ-től szurkolói viselkedése miatt, Drucskó Zoltán, az ETO FC Győr ügyvezetője úgy véli, a most következő tétellel együtt már listavezető lesz a magyar mezőnyben a büntetések terén.

– Az ultrák már a mérkőzés előtt megfenyegették a játékosainkat, hogy ha nem nyernek Sárváron vagy utána meglátják őket valamely győri szórakozóhelyen, akkor „agyon lesznek verve”. Ez a viselkedés tűrhetetlen – folytatja Drucskó. – Sárváron a botrány idején rázártam a csapatra az öltözőajtót, mert a drukkerek be akartak rontani, hogy letépjék a mezt a fiúkról. A húszéves gyerekek remegtek a félelemtől, a rutinos Weitner pedig azt mondta, húsz éve futballozik, de ilyen viselkedést még nem tapasztalt. Jellemző, hogy amikor a rendőrök kiérkeztek a pályára, az ultrák fele – tartva az igazoltatástól vagy tudva, hogy talán átlépték a törvénytelenség határát –, lelépett és otthagyta a csapatot. Ebből feltételezhető, hogy nem az ETO győzelméért, hanem az előre eltervezett botrány kedvéért utazhattak Sárvárra. Csapatunk buszát rendőrautók kísérték ki a városból, mert további atrocitásoktól lehetett tartani.

Olvasói sztorik