NB III

Mátyus: most még hiteles vagyok, később nem akarok magyarázkodni

Túl van hat tavaszi bajnoki mérkőzésen a Nyíregyháza Spartacus. A csapat továbbra is vezeti az NB-III-as tabellát. Az edző értékelte az elmúlt hónapokat.

– 2014-ben kerültem a klubhoz, akkor tűzoltó munkát kellett végeznem az őszi öt meccs alatt – magyarázta a klub honlapján Mátyus János. – Sikerült olyan eredményeket elérni, hogy megkaptam a bizalmat tavaszra is. Én akkor úgy éreztem, Magyarország egyik legjobb klubjához kerültem. Családias légkör uralkodott, minden feltétel adott volt, és pezsgett körülöttünk a levegő. Egy teljesen új csapat alapjait tettük le januártól Brekk Jánossal, aki nagyban segítette a munkámat, az ő ajánlatára kerültem egyáltalán ide. Új játékosok érkeztek, és egy jól sikerült törökországi edzőtábor után hat hét alatt összeállt a csapat. Minden tervezett munkát elvégezhettünk, és tavasszal sikerült kiharcolni a bennmaradást. Más kérdés, hogy végül kizártak bennünket. Volt ugyan más lehetőségem, de itt maradtam, és elkezdtük a felkészülést az NB-III-ra. Ugyan szerényebb körülmények között, de Abaújszántón is elvégeztük azt amit szerettünk volna, és végig vezetve nyertük az őszi szezont. Egy döntetlen és egy vereség mellett a többi meccset megnyertük, és a nyolc közé jutottunk a Magyar Kupában.

Télen változások történtek, ezt nem az én tisztem értékelni. Szeretném hangsúlyozni, Révész Bálintnak köszönhetően mindig mindenki időben megkapta továbbra is a fizetését, anyagi gondjaink továbbra sem voltak. Viszont a feltételek nem voltak olyan ideálisak, mint korábban. Ismét kimehettünk ugyan edzőtáborozni, de mivel összesen 12 egészséges emberem volt, nem tudtunk úgy készülni, ahogy azt kellett volna. Mivel volt négy edzőmeccsünk, nem lehetett ezt az egy csapatnyi játékost több edzéssel is terhelni a mérkőzések mellett. Hazatérve sem javult a helyzet, nem volt megfelelő pálya ahol tréningezhettünk volna, és a sérülések, eltiltások miatt a debreceni kupavisszavágón is mindössze három cserejátékosom volt a mezőnyben. Sajnos az, hogy a tervezett edzésmunkát nem tudtuk elvégezni, látszik a bajnoki eredményeken is. Azért mondom ezt el a szurkolóknak, mert mint az első helyen álló csapat edzője, most még hiteles vagyok, később nem akarok magyarázkodni.

A héten pozitívan változtak a dolgok, megoldódtak a pálya gondok, Brekk Jánost is visszakaptam magam mellé, és csak arra koncentrálunk, hogy nyerjünk a hétvégén. És nyerni is fogunk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik