NB III

Kiprich: nem adnám a nevem ahhoz, ami Tatabányán zajlik

A korábbi tatabányai kedvencet nem hívták az NB III-as klubhoz dolgozni, de nem is menne. Attól tart, az olasz menedzsment hamar magára hagyja a klubot, ha nem sikerül a feljutás.

Tizenegy légióssal állt fel az NB III Nyugati csoportjának legutóbbi fordulójában a Tatabánya a Győr ellen. A valamikor Nb I-es csúcsrangadónak számító összecsapáson a két nagy múltú klub maradék szurkolói nosztalgiázhattak volna, ha mondjuk Tatabányán bármi halvány lenyomata lenne az egykori szebb időknek… De a jelek szerint erre várni kell, mert a klub olasz menedzsmentje telerakta külföldiekkel (olaszokkal, spanyolokkal) a csapatot, helyi kötődésű fiataloknak nyoma sincs a keretben.
Kiprich József, a Tatabánya korábbi legendás csatára a Rangadó.hu megkeresésére azt mondta, egyetért korábbi csapattársával, Vincze Istvánnal, aki a Blikknek úgy nyilatkozott, szánalmasnak tartja a mostani állapotokat.

– Osztom Pilu véleményét. Régen Tatabányán mindig voltak saját nevelésű játékosok, a szurkolók elsősorban miattuk mentek ki a meccsekre. Ez a mostani csapat kit érdekeljen? Én sem megyek ki, nem vagyok kíváncsi egy ilyen állományra – fogalmazott a korábbi válogatott játékos, a Bányász történetének egyik legjobb futballistája.

– Vannak a légiósok között komolyabbak is, ezt nem vitatom, de a feljutásra nincs esély. Szinte minden meccsüket meg kellene nyerni hozzá a tavasszal, ami aligha fog sikerülni – tette hozzá Kiprich, a Nyugati csoportban jelenleg 12. helyen álló együttessel kapcsolatban.
A városban különböző pletykák keringenek a Tatabánya csapatáról és külföldi menedzsmentjéről, Massimiliano Caroletti tulajdonosról, aki Várhidi Pétert tette meg szakmai igazgatónak, ám kérdés, a magyar szakember elérhet-e bármit a mostani állománnyal.

– Szerintem nem volt képben igazán, nem tudta, mire vállalkozik – véli a volt szövetségi kapitányról Kiprich József – Elég rossz a vezetőség és a légiósok híre a városban, őszintén szólva, egyelőre azt sem tudom, hogyan kapnak majd nyáron licenszet, mert állítólag komoly tartozásaik vannak. Ha nem jut fel a csapat a másodosztályba, attól tartok, szépen továbbáll ez a mostani vezetőség, a klubot meg itt hagyják a bajban.

A tatabányai utánpótlással kapcsolatban Kiprich nincs képben, de úgy tudja, lett volna magyar játékos, aki bevethető lenne, ám elküldték. Így aztán az esély, hogy egyszer még sok néző előtt, hazai játékosokkal, netán az élvonalban játsszon az egykori ezüstérmes, valaha a Real Madridot is legyőző tatabányai csapat, igen csekély.
– Jó lenne újra telt házas meccseket látni a stadionban, de nincs rá sansz. Ami engem illet: nem hívtak a klubhoz, de ha hívtak volna, se mennék jelenleg. Ehhez, ami most van Tatabányán, nem adnám a nevem – jelentette ki Kiprich József.

Olvasói sztorik