NB III

Győr: „Hogy sikerül-e feljebb lépni, az a jövő zenéje”

Borkai Zsolt polgármester szerint ha NB II-es lesz a csapat, segítenek szponzorokat találni.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, egyben Győr polgármestere adott interjút a Kisalföldnek, amelyben szóba került a jelenleg NB III-as, tavaly az élvonalból kizárt, ETO FC Győr néven szereplő futballcsapat is.

A klubnak otthont adó ETO Parkkal kapcsolatban korábban volt szó arról, hogy a város átveszi, a lapot az érdekelte, hogy napirenden van-e még ez a kérdés?

– Egyelőre nincs, hiszen nem változtak a körülmények, nem nálunk pattog a labda. A legfontosabb, hogy a klub megmenekült, az utánpótlás rendben van, edzhetnek, meccseket játszhatnak a legjobbak között, a felnőttcsapat ETO néven elindulhatott az NB III-ban. A városvezetés financiálisan odaállt az utánpótlás mögé, az idei költségvetésben is komoly összeget tervez fordítani erre. Hogy később mi lesz az első csapattal, sikerül-e feljebb lépni, az a jövő zenéje, bízom benne, hogy így lesz – mondta Borkai.

– Azt továbbra is valljuk, felnőttcsapatot a város nem tud fenntartani, ám azt ígérhetem, ha NB II-es lesz a csapat, segítünk majd abban, hogy szponzorokat találjunk, hogy eredményesen tudjon működni az egyesület. Most azért nehéz ez, mert az NB III amatőr szinten van, de azért már most is vannak pozitív példák. Itt jegyzem meg, hogy sok olyan fociszerető vállalkozó volt, aki megrémült, hogy milyen sorsra jut a nagy múltú klub, őket is biztatnám arra, hogy az aggódásuk mellett szponzorációs tevékenységükkel is segítsék a labdarúgókat – tette hozzá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik