NB III

Szalai Ádámot is díjazták Győrben

Az ETO FC Győr szombaton tartotta hagyományos karácsonyi ünnepségét a Magvassy Sportcsarnokban.

Kapcsolódó cikkek

Az eseményen csaknem ötszáz igazolt játékos és a velük érkező szülők, valamint az ETO edzői, dolgozói vettek részt. A szezon legjobb játékosai évfolyamonként díjakat vehettek át, a karácsonyi hangulatról pedig Nagy Balázs karácsonyi számai gondoskodtak – derül ki a klub közleményéből.

Az ETO karácsonyt Bolla Péter, az MLSZ megyei társadalmi elnöke, valamint Drucskó Zoltán az ETO Futball és Futsal Club elnöke nyitotta meg ünnepi beszédekkel. Mindketten hangsúlyozták, hogy az idei év legfontosabb célja a 111 éves múlttal rendelkező ETO FC megmentése volt és nagy öröm, hogy a teremlabdarúgásnak köszönhetően nem kellett megszűnnie a négyszeres magyar bajnok csapatnak. Nehéz volt az idei év, de a kemény munkát folytatva visszakerülhet a csapat oda ahová tartozik, az NB I-be.

Ezután Preszeller Tamás, a labdarúgók sportigazgatója és megbízott vezetőedzője adta át az okleveleket a szezonban a legjobb teljesítményt nyújtó utánpótlás labdarúgóknak évfolyamonként. A Fehér Miklós különdíjat pedig idén a nagycsapatnál is lehetőséget kapó és bemutatkozó Tóth Dávid vihette haza.

Hannich Péter, a teremlabdarúgók sportigazgatója pedig a futsal utánpótlás játékosait díjazta évfolyamonként, valamint két különdíjat is kiosztott. A Mincho-vándorserleget a szezonban a legjobban fejlődő játékos, Klcso Gábor kapta, a Dróth-díjat pedig Tama Ádám vehette át.

Az ETO utánpótlás csapataiban csaknem ötszáz gyermek sportol igazolt labdarúgóként és további ötszáz iskolai bajnokságban szereplő gyermek számára biztosítja a sportolás lehetőségét. A klub vezetősége reméli, hogy egyre több gyermek választja a sportolást az ETO kötelékében és jövőre már nem fognak elférni a Magvassy Sportcsarnokban.

A rendezvényt Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház színművészének karácsonyi műsora színesítette. A gyerekek az ETO Karácsony záró részében pedig átvehették a labdarúgó és a teremlabdarúgó csapatok felnőtt játékosaitól az ajándékaikat, majd a küzdőtéren a teljes ETO család készített egy közös fényképet.

Díjazottak:

U19: Szalai Ádám (futball)

U20: Sárközi Gábor (futsal)

Mincho-díj: Klcso Gábor

Dróth-díj: Tama Ádám

Női díj: Jakab Réka (futsal) és Kovács Laura (az év felfedezettje, futball)

Fehér Miklós-díj: Tóth Dávid (futball)

Olvasói sztorik