NB III

A Fradit támogatja az Audi: az ETO-t nem?

A Kisalföld cikke szerint „Győrnek nem akarnak lapot osztani a jelenlegi hazai futballbizniszben”.

A Győri ETO vezetése felvette a kapcsolatot a német Bundesligába idén felkerült FC Ingolstadt 04-gyel. Dr. Drucskó Zoltán, a győri klub ügyvezetője a Kisalföldnek elmondta: elkészült a szerződéstervezet, amelyről a közeljövőben tárgyalnak a felek.

Az ETO ezért meghívta Győrbe az Ingolstadt szakmai stábjának képviselőit, akik az UEFA Futsal Cup győri elitkörének idején látogatnak a városba. Ez kiváló alkalomnak tűnik az ismerkedésre, a részletek tisztázására, esetleg a szerződés aláírására.

A két klub közötti kapcsolatfelvétel idén kezdődött, amikor az FC Ingolstadt 04 Audi Schanzer fociiskolája által szervezett egyik nyári táborának az ETO akadémiája adott otthont. A tábor nagyon jól sikerült, a vezetője, Dominique Hermann szerint a résztvevők már várják a jövő évi győri eseményt.

– Örülünk ennek a lehetőségnek, mert az Audi és a korábbi ETO FC Kft. közötti szerződés megszűnése miatt elmaradt nyáron a már hagyományosnak tekinthető Audi-kupa utánpótlástornánk, ugyanis a megfelelő anyagiak hiányában nem tudtuk volna a korábbi magas színvonalon megrendezni – említi dr. Drucskó Zoltán. – Bízunk benne, hogy az ingolstadti szerződés mindkét fél számára gyümölcsöző lesz.

Mint ismert, az Audi AG központja Ingolstadtban található, a két város futballklubjának kapcsolata után az ETO-szurkolók egy jelentős része abban reménykedik, hogy a német cégóriás idővel visszatér az ETO főszponzorai közé. Ez ugyan nem kizárt, hiszen a gazdasági feltételek adottak lennének hozzá: nemrégiben jelentették be például, hogy a magyar kormány 6 milliárd forinttal támogatja az Audi győri motorgyárának újabb 32 milliárd forintos fejlesztését.

Mostanában mégsem várható, hogy az Audi jelentős mértékben visszatér az ETO-hoz. Az viszont igen, hogy a kormány döntése után az Audit is irányító Volkswagen-csoport nagyobb összeggel szponzorálja majd a Ferencváros labdarúgócsapatát. De a két esemény között ne tessenek semmilyen összefüggést keresni – írja a Kisalföld.

Úgy tűnik, Győrnek nem akarnak lapot osztani a jelenlegi hazai futballbizniszben.

Az FC Ingolstadt 04 Audi Schanzer fociiskolája lehet többek között a Győri ETO együttműködő partnere.

Olvasói sztorik