NB III

Robog a Nyíregyháza az NB II felé

A licencproblémák miatt hátrasorolt csapatok közül a Kaposvár már hatvan gólnál jár tíz bajnoki alatt.

Kapcsolódó cikkek

Mint ismert, licencproblémák miatt nem indulhatott az NB I idei szezonjában a Győr, a Kecskemét, a Pécs és a Nyíregyháza. A kieső Pápa is hasonló gondokkal küzdött tavaly, utóbbi együttes is a megyei bajnokságban találta magát, csak úgy, mint az NB II-ből visszaeső Kaposvár.

Nyár végén utánajártunk, hogy sikerült a bajnoki bemutatkozás a fenti együtteseknek, a bajnokság harmadához érve pedig újfent szemügyre vettük a tabellákat.

Lecsúszott a dobogó aljára a Győr

Az NB III-ig visszasorolt ETO FC Győr az elmúlt két fordulóban kisebb hullámvölgybe került. Az együttes a Nyugati-csoport 11. körében a Videoton II-től kapott ki 4-2-re, majd a Ferencváros tartalékcsapata ellen odahaza szaladt bele egy 4-0-s pofonba.

Két vereségével – és a korábban elkönyvelt két döntetlennel – visszacsúszott a dobogó alsó fokára, négy ponttal lemaradva a Videoton II és hattal a Fradi II mögött. Hét győzelemmel és 23 ponttal áll az együttes, csak úgy, mint az egy meccsel többet játszó Dorogi FC.

Nincs ellenfele a Nyíregyházának

A harmadosztály Keleti-csoportjának első 11 fordulója alapján mindenképpen érvényes a fenti kijelentés. Mátyus János együttese 33 pontot gyűjtött a 11 eddigi bajnokiján, egyetlen riválisa ellen sem adta ki kezéből a három pontot. Bár az elmúlt fordulókban néhány mérkőzés szorosabbra sikerült – 1-0 a Tállya és Putnok ellen, 2-1 a Cigánd otthonában –, a csapat teljesítményére nem lehet panasz: a 31 lőtt gól a második legtöbb a bajnokságban (a Cigánd 36-nál jár), az öt kapott pedig a legkevesebb.

A csoportot természetesen vezeti a Nyíregyháza Spartacus, mely szerdán a Vasas ellen harcolhat a Magyar Kupában a legjobb 16 közé jutásért.

Nyolc pontot már bukott a KTE

A Bács-Kiskun megyei első osztályban szerepel a KTE utódjaként a Kecskeméti LC TE SI csapata. Nyolc bajnokin van túl az együttes, mely felemás mutatókkal kezdett: volt 5-0-s sikere is a csapatnak, sőt a legutóbbi hétvégén 8-0-ra nyert a Harta ellen, de emellett például a Kiskunfélegyháza és a Jánoshalma vendégeként is pont nélkül maradt.

16 pontot gyűjtött eddig a csapat, ezzel a hatodik helyet foglalja el a tabellán, de az előtte álló együttesek közül egy kivételével minden ellenfél több meccset játszott.

Már az élen a Pécs

Bár az idényt egy kellemetlennek mondható Szászvár elleni döntetlennel kezdte a Pécsi MFC, a csapat azóta magára talált, és ellentmondást nem tűrően menetel a Baranya megyei első osztályban. Márton Gábor együttese tíz bajnokijából nyolcat nyert meg, az említett döntetlen mellett pedig egyszer a Mohács ellen futott bele egy 3-2-es vereségbe.

Az együttes vezeti a bajnokságot, 25 pontot szerzett, lőtt 41 gólt, miközben csak hetet kapott. Kiütéses sikerekből sem volt hiány a szezon első harmadában: a Szederkény ellen 9-0-ra, a Szigetvár ellen 6-1-re, míg a PVSK ellen 6-0-ra nyert.

Egyelőre csak középcsapat a Pápa

Ahogy arról korábban szó volt, az immár Lombard nélküli Pápa a Pápai Perutz FC néven indult a Veszprém megyei első osztályban. Az együttes egy híján a megszerezhető pontok felét gyűjtötte be a bajnokság harmadánál: négy győzelemmel, két döntetlennel és négy vereséggel áll a kilencedik helyen.

Az együttes idegenben gyengélkedik: az első fordulóban, a Balatonalmádi vendégeként elért 0-0, illetve a harmadik fordulóban, a Sümeg otthonában aratott 2-0-s siker óta nem tudott pontot szerezni, zsinórban négy vereséget szenvedett el. Odahaza viszont még veretlen, gólt is csak az Öskü elleni 2-2 alkalmával kapott.

Hatvan gólnál jár a Rákóczi

Úgy tűnik, a Nyíregyházához hasonlóan a Kaposvári Rákóczi BFLA is hamar igazolta az osztálykülönbséget közte, és bajnoki riválisai között. Bár a Babócsa ellen döntetlent játszott, és a Nagyatád vendégeként is 2-2-re végzett, a többi meccsén nem kegyelmezett ellenfeleinek: 15-0-s és 10-0-s sikert is elkönyvelhetett már, nyolc győzelmével és két döntetlenjével pedig az élre ugrott a tabellán.

A Rákóczi hatvan rúgott gólnál jár, ami kis híján kétszer több, mint a második legtöbb találatot jegyző Babócsa és Balatonlelle (32-32) gólszáma, míg a kapott oldalon hat találat szerepel, ami holtversenyben a legkevesebb a bajnokságban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik