NB II

Kiderült, miért küldte el válogatott játékosait az ETO

A szerződésbontásnál figyelembe vették, hogy ki mennyi játéklehetőséget kapott, illetve egyéb problémákat is mérlegeltek, amelyek miatt a játékosok nem voltak kiegyensúlyozott teljesítményre képesek.

Megírtuk: egyszerre két magyar válogatott játékost küldött el a csapata, amikor Magasföldi József, Hamar Ádám és Baracskai Roland mellett Debreceni Andrással és Koltai Tamással is szerződést bontott az NB II-ben csak a tizedik helyen álló WKW ETO FC Győr.

A 29 éves Debreceni a magyar válogatottban egy mérkőzésen lépett pályára 2012-ben, míg a 31 éves Koltai 2008 és 2013 között 12 alkalommal játszott címeres mezben.

A Kisalföldnek Soós Imre, az ETO ügyvezetője mondta el az okokat.

– A bajnoki rajt előtt egy általunk erősnek vélt játékoskeret kialakítása volt a cél, ezért három kapussal a keretben huszonhat fős csapatot alakítottunk ki. A csapat sajnos a várakozások alatt teljesített, így messze kerültünk a feljutást jelentő pozícióktól. Folyamatos problémát okozott edzőink számára az egy-egy mérkőzésre történő keret kialakítása is, hiszen a bőség zavara miatt rendszeresen négy-öt meghatározónak vélt felnőtt játékos – a fiatalszabály miatt – csak a lelátóról nézhette végig a mérkőzéseket. A szerződésbontásnál figyelembe vettük azt, hogy ki mennyi játéklehetőséget kapott, illetve egyéb problémákat is mérlegeltünk, amelyek miatt nem igazán voltak kiegyensúlyozott teljesítményre képesek. Ezért esett rájuk a választás, és meg szeretnénk jegyezni, hogy azért most, mivel a téli átmeneti időszak rendkívül rövid lesz, szeretnénk, ha ők is a számukra megfelelő együttesekben tudnák folytatni a pályafutásukat.

Rajtuk kívül is akadt halványabb teljesítmény, így a további változások is szóba kerültek.

– Mi is és az edzői stáb is látja a teljesítményeket, vannak olyan eszközeink, amelyekkel objektív adatokat is kapunk minden egyes edzésről, illetve mérkőzésről. Szeretnénk kialakítani egy olyan keretet, amely megfelel a céljainknak és kielégíti a szurkolói elvárásokat is. Ha a játékosállományban vannak olyanok, akik nem akarnak az ETO-ban az ETO-ért futballozni, természetesen nem fogunk a távozásuk elé akadályt gördíteni. Eljött a pillanat, amikor az ígérgetésekből elég volt; vagy leadják a teljesítményt és a tudásuknak megfelelően teljesítenek, vagy keresnünk kell másokat. Az ETO-ért ennél több kell – tette hozzá.

Címlapkép: Koltai a válogatott mezében. Fotó: MTI

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik