NB II

Haladás: Murtaz Daushvili aláírt – hivatalos

Horváth Ferenc még a DVTK-ból ismerheti jól a válogatott futballistát.

A Szombathelyi Haladás hivatalos oldalán jelentette be: a klub grúz válogatott játékost igazolt a klub, hiszen a védekező középpályás Murtaz Daushvili a bajnokság végéig írt alá a vasiakhoz.

A 29 éves Daushvili múlt héten csatlakozott a Szombathelyi Haladáshoz: mivel az edzéseken nyújtott teljesítményével meggyőzte a szakmai stábot, illetve az orvosi vizsgálaton is megfelelt, a szombathelyi együttes a bajnokság végéig szerződtette a labdarúgót.

Daushvili pályája

Daushvili pályafutása során hazájában, a Zestafoni csapatában lett élvonalbeli labdarúgó és a grúz csapattal a 2010–2011-es kiírásban bajnoki címet szerzett. Ezt követően, 2011-ben szerződött az ukrán Karpaty Lviv csapatába, ahol öt szezonon keresztül futballozott. 2016 nyarán az akkoriban a Haladás jelenlegi vezetőedzője, Horváth Ferenc irányította Diósgyőrben szerepelt, 26 bajnokin lépett pályára. 2017 augusztusában távozott Miskolcról, 2018 nyaráig a grúz első ligás FC Samtredia együttesében futballozott – jelenleg szabadon igazolható volt. Daushvili korábban háromszor a grúz U17-es, kilencszer az U19-es, 11 alkalommal az U21-es válogatottban szerepelt. A felnőttválogatottban 2008. november 19-én mutatkozott be, Románia ellen, összesen 34 alkalommal  húzta magára eddig Grúzia mezét.

Murtaz Daushvili aláírt Szombathelyen – fotó: haladas.hu

címlapkép: haladas.hu

Olvasói sztorik