NB II

Az edző távozását követelte a magyar szurkoló: ki akarták vezetni a stadionból

Kemény hangvételű levelet írt a Szpari-drukker.

A szerdai esti Szpari–Csákvár NB II.-es focimeccsen a hazaiakért szurkolók nem azt látták a játékosoktól amit szerettek volna. Ennek hangot is adtak, ilyen és olyan formában. Az egyik szurkoló a Szabolcs Online szerkesztőségünkbe juttatta el véleményét, melyből alább idézünk néhány részletet:

Döbbenetes eredmények

– A szerdai Nyíregyháza-Csákvár NB II-es labdarúgó mérkőzésen olyan dolog történt a tribünön, amelyet úgy érzem jelentenem kell, mert ilyen nem fordulhatott volna elő és a jövőben sem fordulhat! A Szpari egész egyszerűen döbbenetesen rossz eredményeket produkál, de ami még rosszabb az az, hogy semmilyen elképzelést, taktikát nem lehet felfedezni a gyakorlatilag nézhetetlen játékukban.

A kiesés réme fenyeget minket egy olyan játékoskerettel, aminek harcban kell lenni a feljutásért. Ahogy az ankéton is elhangzott, 1–6. hely a minimális cél. Ezért egyértelműen a vezetőedző a felelős. És ami a legrosszabb, hogy olyan dolgokat nyilatkozik, ami egyenesen vérlázító egy Szpari-szurkolónak!

Véleményezték az edzőt

– És akkor amiért a levelemet írom az a következő: A ­szerdai meccsen én és még jó páran rajtam kívül Bozsik József távozását követeltük, nem mindenki, de ez annak tudható be, hogy erre már csak 650 néző kíváncsi csak és akik még hasonlóan a távozását követelték volna, már nem járnak ki meccsre. ­

Biztonsági őrök léptek oda hozzám és még pár szurkolóhoz és személy szerint engem utasítottak, hogy ne követeljem az edzőcserét, üljek le a helyemre és nézzem csendesen a meccset. Ha nem így cselekszem, akkor felsőbb utasításra kivezetnek a sta­dionból és az őr megemlítette, hogy most még szépen szólt.

Én 25 év alatt egyetlen edzőt, vezetőt, játékost nem szidtam Nyíregyházán. Ezt nagyon sokan tudják bizonyítani, akár játékosok is. Én nem itt töltöm ki a magánéleti gondjaimat, mert aláírom, hogy van ilyen is a lelátón, akinek mindig minden ­rossz, de ez nem én vagyok. De ezt most nem tűröm és nem is tűrhetem szó nélkül, ezt az elképzeléstelen semmit, ami NB III-hoz is vezethet.

– És azt sem tűröm el, hogyha ennek hangot adok 25 év után először, akkor biztonságiakkal akarnak kivezettetni a létesítményből felsőbb utasításra, valamint arra az ürügyre hivatkozva egy labdarúgó mérkőzésen, hogy gyerekek is vannak itt-ott a lelátón. A továbbiakban nem mertünk megszólalni, mert láttam, hogy engem s másokat is figyelnek.

2018-ban egy demokratikus jogállamban, egy futballmérkőzésen úgy gondolom, hogy ez nem megengedhető és ebből nem lehet tendencia! Ezért fordultam a sajtóhoz, egyelőre a Kelet-Magyarországhoz, de ha a tegnapi eset megismétlődik, további médiumokat is értesítek, mert nem vagyok az erőszak híve és nem vagyok hajlandó biztonsági őrökkel hadakozni, csak azért, mert nem vagyok elégedett csapatunk edzőjének a teljesítményével és ennek hangot adok a meccsen.

A klub reagálása

– Sajnálattal értesültünk szurkolónk történetéről, a Nyíregyháza Spartacus FC vezetése természetesen kivizsgálja az említett esetet, és egyeztet a rend fenntartásával megbízott biztonsági cég képviselőjével. Szeretnénk, ha a szurkolók sportszerűen buzdítanák a csapatot, erre a legutóbbi találkozón is többször felhívtuk a figyelmet. Ez a Magyar Labdarúgó Szövetség előírása is, céljuk ugyanis, hogy a stadionokban kulturált légkörben vívják a mérkőzéseket, rasszista, vagy másokat megbotránkoztató bekiabálások nélkül. De természetesen olyan utasítást nem kapnak a biztonsági őrök, hogy akinek nem tetszik a játék vagy a teljesítmény, azt ki kell vezetni.

A teljes levél ITT érhető el.

címlapkép: nyiregyhazaspartacus.hu

Olvasói sztorik