NB II

Ferencvárosi visszatéréséről beszélt Lipcsei Péter

A Soroksár vezetőedzője úgy érzi, készen áll arra, hogy élvonalbeli csapatot irányítson.

2010-ben akasztotta szögre a cipőt a Ferencváros legendája, Lipcsei Péter, aki azóta edzőként irányította az FTC U21-es és tartalékcsapatát is, 2017 nyara óta pedig az NB II-es Soroksárnál tevékenykedik.

A Ferencváros szerelését 648 alkalommal magára öltő, ezzel klubrekorder korábbi labdarúgót már évek óta rengeteg Fradi-drukker látná szívesen az NB I-es csapat kispadján, Thomas Doll távozását követően is sokan követelték őt utódnak. Ha egyelőre az FTC-nél még nem is, de ha így folytatja a jelenlegi együttesénél, akkor akár már jövőre élvonalbeli edző lehet Lipcsei Péter, akivel a most futó NB II-es szezont öt győzelemmel, valamint egy-egy döntetlennel és vereséggel kezdte a Soroksár, ezzel pedig jelenleg az élen áll.

– Ez az ötödik évem az NB II-ben, úgy érzem, készen állok arra, hogy NB I-es csapatot irányítsak. Az elmúlt nyolc esztendőben folyamatosan gyűjtöttem a tapasztalatokat vezetőedzőként. Játékospárti vagyok, de tudom már, hogy mit engedhetek meg, mit nem. Rend, fegyelem, alázat, számomra ezek a legfontosabbak – mondta Lipcsei a Blikknek. – A szezon elején nem számítottunk rá, hogy ilyen jól szerepel majd a csapat, de Soroksáron minden adott a színvonalas munkához. A Ferencváros játéklehetőségre vágyó fiataljai mellett több, az NB I-et megjárt focistánk van, egységes a gárda.

Lipcsei hozzátette, büszke rá, hogy a szakma alapjait olyan remek edzőktől leshette el, mint például Sir Bobby Robson, Nyilasi Tibor, Gellei Imre, Garami József és Csank János.

– Fontos, hogy az embernek legyenek céljai. Labdarúgóként minél jobb akartam lenni, míg a karrierem vége felé az motivált, hogy megdöntsem Sárosi György meccsrekordját, és én szerepeljek legtöbbet az FTC-ben – tette hozzá Lipcsei. – Most pedig az a fontos számomra, hogy a Soroksár eredményes legyen. A jövőben, ha úgy gondolják a klubvezetők, a Fradi vezetőedzője lennék.

Ha pedig már Fradi, erről sem szabad lemaradni: nagy érkezőt jelentettek be az FTC-nél, mutatjuk, ki az új fiú.

Olvasói sztorik