NB II

Horváth Ferenc titkolja csapata céljait

Azt viszont elárulta, mit nem vár a Balmazújváros játékosaitól.

Vasárnap rajtol az NB II új idénye. Az élvonalból kiesett Balmazújváros játékoskerete szinte teljesen átalakult, így Horváth Ferenc vezetőedzőnek meglehetősen nehéz dolga volt a felkészülés során, ami négy hétig tartott.

Vannak a futballnak alaptörvényei, amit ezek a játékosok is tudnak. Hogy csapatként mennyire tudnak együtt, jól funkcionálni, ki fog derülni. Azon vagyunk, hogy a lehető legjobb csapattal álljunk ki minden szempontból, de ez mindenkinek egy új helyzet, ami létrejött. Mivel futballistákról van szó, lesarkítva a dolgot, egy dolguk van, hogy futballozzanak. Nem azt várjuk, hogy kézzel dobjanak gólt, vagy a fülükön táncoltassák a labdát. Úgy taktikában, mint erőnlétben, mint csapategységben jó úton, motiváltan lépkedünk előre – nyilatkozott klubja honlapján a vezetőedző.

Hozzátette, nagyon kevés volt állt rendelkezésükre a felkészülés során. Folyamatosan formálódtak, és már megvan az alapjátékuk, a védekezést jól megtanulták. Idény közben több edzés lesz, mint az előző évadban, hiszen a játékosok sem ismerik kellőképpen egymást, de az idő ezt is megoldja.

Nekem mindig vannak céljaim, így most is, de ezeket most megtartanám magamnak. Nem voltam még ilyen szituációban, hogy egy teljesen új csapatot kellett volna felépítenem. Egy dolgot azonban megígérhetek: minden mérkőzésen győzelmi szándékkal futunk ki a pályára, vagyis mindent meg fogunk tenni a balmazújvárosi futball sikeréért – fogalmazott Horváth.

nyitókép: MTI, Czeglédi Zsolt

Olvasói sztorik