NB II

Betiltották az NB II-es csapat stadionját

Otthonuktól 46 kilométerre kell játszaniuk.

Történelmi sikert ért el a Monori SE, amely az NB III Keleti-csoportjának megnyerésével feljutott a másodosztályba.

A klub honlapjának közleménye emlékeztet rá, hogy a profivá válás az MLSZ által megkívánt professzionális körülményeket igényel, és a vezetőség már több mint egy éve azon dolgozik, hogy megteremtse.

Természetesen szerettük volna, hogy hazai pályán, Monoron tudjuk a hazai mérkőzéseket megrendezni, ennek érdekében már rég elkezdtük és folyamatosan zajlanak az egyeztetések, ugyanakkor egy NB II-es létesítmény létrehozása ‒ a szigorú szövetségi előírások okán ‒ olyan anyagi és időteherrel járnak, amelynek megoldása lehetetlen a jövő évadra ‒ írják.

A monoriak elismerik, hogy létesítményük még az NB III-as licenckritériumoknak is csak szűkösen felel meg, de a városvezetéssel karöltve törekednek arra, hogy minél hamarabb tudjanak hazai mérkőzéseket rendezni a saját pályájukon.

Igyekeztünk olyan létesítményt találni, ami mind közelségében, mind minőségében, mind anyagilag a legjobb megoldás lehet számunkra. Teljes őszinteséggel jelentjük, hogy a pálya közelségének sorrendjében kerestük meg a létesítményeket ‒ magyarázták.

Az albertirsai pálya a jövő évadtól már nem alkalmas NB II-es mérkőzések helyszínének, a ceglédi stadion átadásának időpontja kérdéses, a dabasi létesítmény üzemeltetője többszöri a megkeresés ellenére sem volt hajlandó tárgyalni, úgyhogy maradt Soroksár és a III. Kerületi TVE pálya.

A választás az utóbbira esett, így a Monor a hazai mérkőzéseit az óbudai létesítményben játssza.

Természetesen igyekszünk szurkolóinkat majd kárpótolni és terveink szerint segítséget nyújtunk az utazáshoz, amely egyébként mindösszesen 46 kilométer a monori sportpályától – szögezték le.

Jelenleg is rendeznek NB II-es meccseket Óbudán, hiszen a Vác FC játssza ott hazai találkozóit.

nyitókép: facebook.com/szabokriszti77

Olvasói sztorik