NB II

A hó fogáságban, az autópályán éjszakázott az NB II-es élcsapat – FOTÓ

Nem volt kellemes éjszakájuk...

A veszprémi győzelmek után hosszú út várt hazáig a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia U16-os és U17-es együtteseire. Egy baleset miatt leterelték a buszt az autópályáról ‒ írja a klub közösségi oldala.

‒ Veszprémből tartottunk haza, és Budapestig csak eső esett. Utána viszont intenzív havazás kezdődött, és Gelej környékén egy baleset történt az M3-as autópályán közvetlenül előttünk. Sokáig álltunk a sztrádán, majd a rendőrök mindenkit egy benzinkúthoz tereltek. Itt töltöttük az éjszakát, közben folyamatosan tartottuk a kapcsolatot a klub vezetőivel illetve a szülőkkel ‒ mesélte Szatke Zoltán, az U16-os csapat edzője.

Hozzátette, a hosszú út miatt egyébként is több élelmiszert vittek magukkal, így nem volt gond a fiúk ellátásával, a benzinkúton pedig használhatták a mosdót. Viharos szél fújt, nem lehetett látni az utat, és helyenként magas hótorlaszokat épített, így nem lehetett elindulni.

‒ Hajnali négy óra körül jelezték a rendőrök, hogy sikerült úgy megtisztítani az autópályát, hogy egy sávon haladhatunk. Egy hótoló után állt be mindenki, és 20-40 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedtünk. Végül reggel 7 órára értünk haza, szerencsére mindenki jól van. Aki nem tudott hazautazni, annak a kollégiumban biztosítottunk ellátást – mesélte az egykori kiváló játékos.

címlapfotó: Nyíregyháza Spartacus Facebook

Olvasói sztorik