NB II

„A magyar futballista fél a munkától”

Keményen kiosztotta a honi labdarúgókat a korábbi Fradi-kedvenc.

A téli szünetben a Budapest Honvédhoz távozó Supka Attila helyét vette át a Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzői posztján Goran Kopunovics, aki játékosként 1995-ben tagja volt a Bajnokok Ligája-csoportkörbe jutó Ferencvárosnak. Az 51 éves szakember első bajnokiján rögtön győzelemmel mutatkozott be a csongrádiak kispadján, méghozzá a Magyar Kupában menetelő Vácot verték 3-0-ra.

Gusztustalan…
Dani Alves zsebkendőnek használta Cristiano Ronaldót – VIDEÓ

– Nyerő típusú labdarúgókat kerestem a csapatomba a tél folyamán, olyan játékosokat, akik nem félnek a munkától – kezdte a Digi Sport Reggeli Start című műsorában Kopunovics, majd éles kritikát fogalmazott meg. – Amikor visszajöttem Magyarországra dolgozni, már a Siófoknál is szembesültem azzal – de egyébként ezt hallom a különböző szakemberektől is az országban –, hogy a magyar játékosok félnek dolgozni, félnek futni, félnek edzeni, ez engem nagyon zavar, hiszen ez alap. Csak úgy lehet sikereket elérni, ha keményen dolgozik a labdarúgó.

Kopunovics hozzátette, ő mindig elmondja a játékosainak, hogy egy pályafutás nagyon rövid, de a labdarúgás a legszebb szakma, minden napot úgy kell kihasználni, hogy új célokat, új kihívásokat kell kitűzni maga elé.

A teljes interjút ide kattintva nézheted meg.

Januártól új szakmai stáb dolgozik Szegeden Fotó: szeged2011.hu
Olvasói sztorik