NB II

Az NB II-ben biztató a pályák állapota, az NB III-ban számos bajnoki elmarad

A másodosztályú meccsekről pályabejárás után a játékvezetők döntenek vasárnap.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az MLSZ versenyigazgatósága úgy határozott, hogy nem halasztják el központilag a hétvégére tervezett NB-II-es fordulót. A szövetség tájékoztatása szerint a végleges döntést a pályabejárást követően a mérkőzés játékvezetője hozza meg a bajnoki meccsek előtt.

Mindez azt jelenti, a vasárnapra tervezett Nyíregyháza Spartacus–Dorog mérkőzés megtartásáról is a játékvezető dönt majd a találkozó előtt. Lássuk, milyen állapotban vannak a többi házigazda centerpályái.

Semmi jel nem mutat arra, hogy a Siófok-ZTE veszélyben lenne, a Cegléd pedig a játékosok segítségével próbálta olyan állapotba hozni albertirsai albérletét, hogy tudják fogadni a Mosonmagyaróvárt.

A Kisvárdát fogadó Gyirmót, valamint az MTK-t vendégül látó Vác sem számolt be fennakadásról, ráadásul az utóbbi hét közben is le tudta játszani a DVTK elleni kupameccsét.

A Szolnok pályafűtéssel rendelkezik, így nincs akadálya a Szeged 2011-Grosics Akadémia elleni mérkőzésnek, valamint a Budaörs-Soroksár összecsapás elhalasztásáról sincs szó.

Békéscsabán viszont nem javul a helyzet, és kérdéses a Sopron elleni mérkőzés.

– Az előrejelzés szerint azonban nem látszik érdemi javulás, egész hétvégére havazás, sőt ónos eső és erős fagy is várható. Egy szó, mint száz: a szervezéssel, rendezéssel úgy készülünk, mintha a mérkőzés megrendezésre kerülne – nem is tehetünk másképp, annak megtartásáról az előbb leírt módon és időpontban születhet majd döntés – írja az Előre Facebook oldala.

A csákváriak is gőzerővel dolgoznak a pálya letakarításán, és ha nem lesz újabb havazás, akkor vasárnap lejátszhatják az ETO elleni bajnokit.

Az NB III-ban sorra mondják le a meccseket

A harmadosztályban viszont nem olyan rózsás a helyzet, mint az NB II-ben. A klubok csütörtök sorra jelentik be, hogy ne készüljenek a hétvégi bajnokikra. Péntek délelőttre biztossá vált, hogy mindhárom csoportban el kell halasztani több mérkőzést is.

A Keleti-csoportban a pályák alkalmatlansága miatt a DEAC-Füzesgyarmat, a Tiszafüred-Jászberény, a Cigánd-Putnok, és az ESMTK-Tállya összecsapást is későbbre halasztották.

A Közép-csoportban négy bajnoki biztosan elmarad: a Kozármisleny-PMFC, a SZEOL-Honvéd II, a Makó-Hódmezővásárhely és Mórahalom-Vecsés mérkőzést is máskor rendezik.

A Nyugati-csoportban alig lesz meccs, ugyanis ötöt már most hivatalosan elhalasztottak: a Kaposvár-Dunaharaszti, a Pénzügyőr-Érd, az Ajka-Perutz Pápa, az Andráshida-Szabadkikötő és a Csepel-BKV Előre találkozót.

Olvasói sztorik