NB II

Edzőszidásért megbüntették a ZTE-t – a vezetőség keményen válaszolt az MLSZ-nek

Ágoston Zoltán üzent.

A Magyar Kupa-nyolcaddöntőben csak hosszabbítás után tudta kiharcolni a továbbjutást a Puskás Akadémia a másodosztályú ZTE elleni visszavágón. A zalaiak kiválóan tartották magukat, de a végén felőrölte őket az ellenfél – a meccs másnapján aztán az MLSZ is egy kellemetlen „meglepetésben” részesítette a csapatot.

Mint az alábbi közleményből kiderül, a klubot rasszista megnyilvánulásukért, illetve az ellenfél edzőjének szidásáért 400 ezer forintra büntette a szövetség – erre reagált a klub igazgatója, Ágoston Zoltán.

Tisztelt MLSZ!

Tisztelt ZTE Szurkolók!

„Cudar idő – Halasztás – Pályafűtés – Büntetés”

A ZTE FC fontosnak tartja, hogy az elmúlt hét eseményeiről, folyamatokról tájékoztatást adjon Szurkolói és a Szövetség részére.

Az elmúlt egy hétben három komoly kihívásnak kellett klubunknak és csapatunknak megfelelnie. Két mérkőzést rendeztünk, míg egyszer vendégként szerepeltünk remek csapatok ellen, ugyanakkor a külső körülményekkel is megküzdve.

Szerda este Magyar Kupa mérkőzésen szerepelt Csapatunk, harcolva az időjárással, a -12 C fokos hideg viszontagságával és természetesen az ellenfél, a Puskás Akadémia csapatával. Nagy küzdelemben nem sikerült a továbbjutás. Dicséret illeti a fiúkat, mert az utolsó pillanatig versenyben voltunk a nyolc közé jutásért. Az itthoni mérkőzésen minőségi labdarúgásból, a visszavágón Felcsúton küzdeni tudásból mutattunk többet.

Köszönet jár a csapatot elkísérő mintegy 50 fős szurkolótábornak, mert a nem mindennapi időjárás és a hétköznap késő esti hazaérkezés ellenére a 120. percig biztatták a Csapatot.

Sajnos az MLSZ részéről a Klubunk nem elismerést, sokkal inkább egy nagyon gyors és határozott 400.000 Ft -os büntetést kapott.

A megjelölt ok: rasszista rigmusok és az ellenfelünk edzőjének szidalmazása szurkolóink részéről.

Természetesen a rasszizmustól és az ilyen jellegű viselkedéstől Klubunk is elhatárolódik, egyúttal elnézést kér a Puskás Akadémia színes bőrű játékosától.

Múlt héten a két hazai mérkőzés rendezésének érdekében energiát és költséget nem kímélve tettük a dolgunkat, ahogy a Magyar Labdarúgó Szövetség azt elvárja és napi szinten ellenőrzi. A mérkőzések előtt lapátot ragadtunk és a Klub minden alkalmazottjával takarítottuk a pályát, majd a rövid idő alatt nagy mennyiségben leesett hó eltávolítása után a pályafűtésnek is köszönhetően tettük alkalmassá a játékteret a mérkőzés rendezésre. A pályafűtés üzemelése egyébként szintén heti milliós nagyságrendű költséget jelent a Klubnak. A Szövetség határozott elvárása, utasítása, hogy Klubszinten mindent kövessünk el a mérkőzések megrendezésének érdekében. Mi megtettük, lelkesek voltunk és naivak.

Egy időben a mi mérkőzéseinkkel elmaradt néhány meccs különböző helyszíneken, Újpesten, Kispesten, Sopronban. Tudomásom szerint egyébként Zala megyében volt az egyik legnagyobb mennyiségben leesett hó. Nem is lenne ezzel probléma, mert lehet, hogy adott esetben a meccset nem rendező klubok döntenek jól, hiszen játékra valóban alkalmatlan az időjárás és a pálya.

Kérem Tisztelettel az MLSZ megfelelő döntéshozóit, hogy a versenyegyenlőség érdekében, most és itt is legyen ugyanolyan határozott, mint a büntetések esetében és teremtsen egyenlő feltételeket a Klubok részére.

Mérlegre téve a kialakult helyzetet, a ZTE FC egy hét alatt három mérkőzést játszott le a lehetetlen körülmények ellenére, ez több millió forint extra költséggel járt, két komoly sérüléssel és három lázzal járó megbetegedéssel.

Ugyanakkor például a három nap múlva esedékes ellenfelünk Magyar Kupa fellépése Budapesten – ahol több meccset megtartottak -, elhalasztásra került, várhatóan a hazai pályájuk is alkalmatlan lesz mérkőzés megrendezésére.

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy nem csak a ZTE FC követ el mindent, hogy megfeleljen az MLSZ elvárásainak és a fent felsorolt költségek, nehézségek sem csak nálunk jelentkeznek, sőt van olyan csapat, aki két napos utazását ismételheti meg, minden járulékával együtt.

Javaslatom, hogy félretéve az eddigi határozott elképzeléseket a mérkőzések időpontjáról és a pályák alkalmasságáról, egy új, a klubok, a játék és a szurkolók érdekeit előtérbe helyező hozzáállással gondolják át a hétvégi fordulóval kapcsolatos terveket, ezzel újra felállítva az versenyegyenlőséget.

Tisztelettel, köszönettel:

Ágoston Zoltán

Klubigazgató

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik