NB II

Artner nem szállt el a csodarajt után: továbbra is a Puskás az esélyes

Jó pozícióból várja a felcsútiak elleni visszavágót a ZTE, amely nem fog végig bekkelni.

Villámrajtot vett 2018-ban a téli szünetben nagy változásokon áteső Zalaegerszegi TE, amely a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágóján 1-0-ra legyőzte hazai pályán az élvonalbeli Puskás Akadémiát, majd az NB II első tavaszi fordulójában hátrányból fordítva 2-1-re verte a második helyezett Kisvárdát. A zalai csapatot télen a tizennegyedik helyen átvevő Artner Tamás honlapunknak elmondta, minek tulajdonítja a remek kezdést, és a szerdai felcsúti kupameccsről is megosztotta velünk várakozásait.

HÍRZUHATAG

Hivatalos
Drámai hírt közölt Neymarról a PSG – klikk ide!
Celebrangadó
Kabát Péter csattanós választ adott Pumped Gabónak
Nem semmi

Usain Bolt az Old Traffordon futballozik

– Maximálisan visszakaptam a pályán a csapattól az elmúlt két meccsen azt a munkát, amit a hat hét felkészülés során elvégeztünk, ez fontos visszajelzés volt a szakmai stáb számára – kezdte a Rangadónak a ZTE vezetőedzője. – Lehet érezni, hogy a csapat vevő arra, amit mi elterveztünk, az már csak hab volt a tortán, hogy két erősebb csapatot is sikerült megvernünk. Vannak még természetesen hibáink, ezeket finomítani fogjuk, de a Kisvárda elleni találkozón is lehetett látni, hogy taktikailag nagyon fegyelmezettek voltunk, hozzáállásban és koncentrációban is elégedett voltam a látottakkal, ebben rejlett az erőnk.

Hátrányból fordítottak Devecseriék a Kisvárda ellen Fotó: Zalaegerszegi TE FC Facebook

– Nem dobálóznék azonban nagy szavakkal, túlzás lenne azt mondani, hogy esetleg mi leszünk a meglepetéscsapat a tavasszal, de jó úton járunk – folytatta a korábban a nagy rivális Szombathelyi Haladásnál is megforduló tréner. – Dolgozunk tovább, minél tovább szeretnénk nyújtani a jelenlegi formát, folyamatosan akarjuk látni, hogy a játékosok hisznek a munkában. Fel szeretnénk építeni ebben a félévben egy olyan csapatot, amely a nyáron megerősítve a következő szezonban már ütőképesebb lesz és komolyabb célokért harcolhat.

Artner hozzátette, jelenleg nekik és a szurkolóknak is a földön kell maradniuk. Szerinte továbbra is az a legfontosabb, hogy a drukkereket visszacsalogassák a lelátóra, nagy elvárásaik azonban nem lehetnek a csapattal szemben, hiszen néhány hét alatt nem lehet csodát tenni.

– A hullámhegyek között biztosan lesznek hullámvölgyek is, de azt megígérem a ZTE-szurkolóknak, hogy ez a csapat minden meccsen maximálisan oda fogja tenni magát – mondta a Rangadónak Artner.

Artner: a földön kell maradni Fotó: Zalaegerszegi TE FC Facebook

Szerda délután a Puskás Akadémiához utazik a ZTE, ahol tovább folytathatja a parádés évkezdetet, hiszen az 1-0-s hazai győzelem után bizakodva várhatja a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját.

– Jó pozícióból várjuk a felcsútiak elleni találkozót, ennek ellenére még mindig azt mondom, hogy ők az esélyesek. Első osztályú együttesről beszélünk, amely remek edzővel és biztos háttérrel rendelkezik, mi viszont elértük azt a célunkat, amiért küzdöttünk otthon, azaz, hogy ne kapjunk gólt és úgy mehessünk a visszavágóra, hogy nyílt a továbbjutás. Kinyílnunk nem szabad, mert rettenetesen gyors játékosai vannak a Puskásnak, gyorsan mennek át védekezésből támadásba, ezt meg kell akadályoznunk, de az sem fog eredményre vezetni, ha végig beállunk bekkelni. Természetesen csalódás lenne, ha kiesnénk, hiszen egy csapat életében sosem esik jól, ha búcsúzik egy sorozattól, de én a legnagyobbat akkor csalódnék, ha a játékosok nem azt nyújtanák, amit az előző hetekben. De én eddig egyetlen egy percig nem csalódtam ezekben a fiúkban – zárta honlapunknak Artner Tamás.

Hóesés közben verte a ZTE a Puskást az első meccsen Fotó: pfla.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik