NB II

Artner lezárta a Haladás-sztorit, most az ősi riválisnál alkotna nagyot

A volt szombathelyi tréner számára óriási megtiszteltetés, hogy Zalaegerszegen dolgozhat.

Kedden vált hivatalossá, hogy Horváth Károly szakmai igazgatóként, illetve Artner Tamás vezetőedzőként veszi át az NB II-es ZTE FC irányítását. Mint ismert, az új tréner korábban a Kaposvárt, az Ajkát, a Dunaújvárost, valamint szülővárosának csapatát, a Zalaegerszeg ősi riválisának számító Haladást is irányította. A 47 éves szakember számára nagy öröm, hogy kollégája őt kérte fel vezetőedzőnek.

Ezt olvastad már?
Tizenöt toronydaru dolgozik a Puskás-stadion építésén – FOTÓK

– Horváth Károlyt nevezték ki szakmai igazgatónak, akivel már hosszú-hosszú évek óta kiváló kapcsolatban vagyunk. A tulajdonos őt bízta meg, hogy keressen edzőt, akivel együtt tudna dolgozni, és Karcsi megtisztelő módon rám gondolt – nyilatkozta a Rangadó.hu-nak Artner Tamás. – Nagy dolognak tartom, hogy egy edzőkolléga keresett, én pedig kétórás beszélgetés után rábólintottam a történetre. Nem kellett sokat hezitálnom, mert a beszélgetés alatt kirajzolódott, hogy nagyjából egyformán képzeljük a közös munkát Zalaegerszegen.

A ZTE a másodosztály 14. helyén zárta az őszt, de az új szakmai stáb a tavasznak és a következő szezonnak komoly célokkal vág neki.

– Úgy állapodtunk meg, az a legfontosabb, hogy stabilizáljuk a csapat helyzetét, és kialakítsunk egy olyan keretet, amely már a tavasz folyamán jó színvonalú játékot tud nyújtani. Amíg nem alakul ki a végleges keret, addig helyezésekről és pontokról nem tudunk beszélni. Majd a keret kialakítása után közösen el fogjuk dönteni, és megfogalmazzuk a konkrét elvárásokat és célokat a tavaszra. A következő szezonra természetesen a feljutásban gondolkodunk. Várhatóak változások a keretben a téli időszakban, de ez mind annak a függvénye, hogy anyagilag és sportszakmailag olyan játékosokat tudjunk hozni, akik beleillenek az elképzeléseinkbe. Ez mindig közös döntés lesz.

Az egykori Haladás-tréner a ZTE vezetőedzője lett Fotó: Vágvölgyi Bálint

Nem mindennap fordul elő, hogy egy edző két ősi rivális klub kispadján is ülhet, de Artner számára egyáltalán nem lesz furcsa, hogy a Haladás után most Zalaegerszegen fog dolgozni.

– A mai világban egy edző egyszer itt, egyszer ott dolgozik. Nagyon szép éveket töltöttem Szombathelyen, de egyébként mindig jó volt a kapcsolatom a Zalaegerszeggel. A csapataim sokszor játszottak felkészülési meccseket a Zetével. Nagyon sok jó barátom és ismerősöm is van Egerszegen. Ez egy olyan klub, amelynek nagyon nagy múltja van, és óriási megtiszteltetés itt dolgozni.

Kíváncsiak voltunk arra is, vajon Artner Tamásnak eszébe jutott-e az ősszel, hogy esetleg segíthetne a bajban lévő Haladáson.

– A Haladás-történetet lezártam. Lehetett látni, hogy mi nem működik a szombathelyieknél, de az új edző ezt pillanatok alatt rendbe tette. A helyében én is ebben gondolkodtam volna. Ő is látta ezt, és villámgyorsan eredményre is vezetett.

Olvasói sztorik