NB II

Több liter sör után szenvedett balesetet a korábbi U20-as válogatott játékos

Betonoszlopnak ütközött a Magyar Kupában vitézkedő csapat támadója.

Csak a vakszerencsén múlt, hogy nem végződött súlyosabban az NB II élcsoportjához tartozó Vác futballistáinak autóbalesete – kezdi beszámolójában a Blikk.hu. A lap azt írja, októberben Besenyőtelken Balajti Ádám és játékostársa úgy ültek autóba, hogy előtte jelentős mennyiségű, 3 liter sörnek megfelelő alkoholt fogyasztottak.

Ez mi?
Kamu tizenegyes sokkolta a Manchester City-t – VIDEÓ

A kocsit az egykor az U20-as világbajnokságon bronzérmet szerző válogatott tagja, Balajti vezette – az autó a társa tulajdona volt –, előzésbe kezdett, amikor észrevette, hogy az előtte haladó autós szintén ugyanezt a manővert hajtja végre. Ezt észlelve, hogy elkerülje az ütközést, a kocsit balra kormányozta, de elveszítette uralmát a jármű felett, és nekiütközött egy beton­oszlopnak, végül a labdarúgók Opel Astráját a háziorvosi rendelő kerítése állította meg.

Ittasan vezetett Balajti Fotó: Vác FC Facebook

A balesetben senki nem sérült meg, a kiérkező járőr megszondáztatta a sofőrt, a műszer elszíneződött, a vérvizsgálat pedig kimutatta, Balajti ittasan vezetett. A Blikk úgy tudja, a Vác focistáját a bíróság hatszázezer forint pénzbüntetésre kötelezte, valamint hosszabb időre eltiltották a vezetéstől, társának háromszázezer forintos bírságot kell fizetnie.

– Hibát követtem el, felelőtlenül cselekedtem, megbántam a tettemet, és tanultam a történtekből – üzente a Blikk olvasói­nak az ittasan balesetezett focista. – A jövőben csak a pályán elért teljesítményemmel szeretném felhívni magamra a figyelmet, hiszen még komoly ter­veim, céljaim vannak a labdarúgásban. Örvendetes módon a történtek nem befolyásolták a pályán nyújtott teljesítményemet, ugyanis gólokkal és gólpasszokkal járultam hozzá jelenlegi csapatom jó szerepléséhez – összegezte Balajti Ádám.

Olvasói sztorik