NB II

Habony Árpád köre beszállt a magyar futballba

Vettek egy csapatot.

Szerdán jelentette be Borkai Zsolt, Győr polgármestere, hogy új tulajdonosa lett az ETO FC Győrnek, ennek kapcsán pedig kiderült, hogy nem olyan rég az egyik patinás szegedi klubnak is új tulajdonosa lett – írja az index.hu.

A Quaestor-csőd után pár évvel ismét csődközeli helyzetbe kerülő győri klubot Mányi József, a Ker-Gasztro Kft. tulajdonosa vásárolta meg. Bár a Ker-Gaszto budapesti cég, Mányi József leginkább szegedi cégek tulajdonosaként szerepel az cégadatbázisban. Mányi viszont nem csak cégeket jegyez, a Céginfó szerint 2017. október 19-ig ő volt a SZEOL SC tulajdonosa is. Ekkor kiszállt az utánpótlásáról ismert, jelenleg harmadosztályú szegedi klubból, hogy aztán nem egészen két hónapra rá megvásároljon egy NB II-es csapatot az ország másik felén.

Ezt láttad már?
Durva: a Fradit alázza Újpest polgármestere

Viszont a SZEOL SC sem maradhatott gazda nélkül, lett is új tulajdonosa: az index.hu szerint a Ridikül Magazin Kft.-hez került a csapat. A céget a lap szerint egyöntetűen Habony-közeliként tartják számon. Habony Árpád magyar vállalkozó, politikai tanácsadó, Wikipedia-oldala szerint Orbán Viktor miniszterelnök személyes stratégiai főtanácsadója.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Olvasói sztorik