NB II

Hihetetlen menetelésben az NB II meglepetéscsapata

Mursits Roland, a Cegléd kapusa szerint szervezettséggel és odaadással tudják felvenni a versenyt az élcsapatokkal.

Az előző évad végén épphogy elkerülte a kiesést az NB II-ből, jelenleg azonban egy pontra a dobogótól a negyedik helyen áll a Ceglédi VSE együttese, amely hét bajnoki mérkőzés óta nem talált legyőzőre a másodosztályban. A ceglédieknél kölcsönben szerepel Békéscsabáról a korábbi Haladás-nevelésű kapus, Mursits Roland, aki a Rangadónak elemezte a sárga-kékek kiváló szereplését.

– Minek köszönhető a szereplésünk? Ha egy szót kéne mondanom, akkor a szervezettségnek – kezdte Mursits Roland. – Mindenki egyetlen célért dolgozik az edzéseken, a mérkőzéseken, és a pályán kívül is nagyon egységes a csapat. A tavasz során is elég erős keretünk volt, majd a nyáron jó néhány NB I-es múltú labdarúgót elveszítettünk, és sok új érkezett, de a szakmai stáb össze tudta gyúrni az új keretet is annyira, hogy bárkivel fel tudjuk venni a versenyt. Az idény elején is volt már hármas győzelmi szériánk, és most a szerencse is mellénk állt, amiért rengeteget tettünk is. Úgy gondolom, hogy nem szabad megelégednünk, mert nem mondom, hogy világverő az NB II, de azt bátran ki merem jelenteni, hogy kiegyensúlyozott bajnokság, és nagyon nehéz meccset nyerni. Pici kihagyással akár öt-hat helyet is hátracsúszhat a csapat.

A Cegléd irányítását a nyáron az egykori válogatott csatár, a korábban Szegedet irányító Klausz László vette át.

– Óriási szerepe van az edzőnek is. A szezont két vereséggel kezdtük és két forduló után az utolsó helyen álltunk, de akkor sem volt pánik, ugyanúgy tettük tovább a dolgunkat, mert tudtuk, hogy ki fog jönni a befektetett munka – magyarázta a 26 éves kapus. – Ugyanakkor a győzelmek után sincs hurrá hangulat, Klausz László például ma is ugyanolyan kemény edzést vezényelt, mint amikor vereséggel zártuk a hétvégét. A csapat kiegyensúlyozott teljesítménye abszolút a trénernek is köszönhető. Mindent elkövet ő is, a focival kel és fekszik, és főleg mentális téren nagyon pozitív hatással van a csapatra.

Mursitsék 7 meccs óta veretlenek az NB II-ben Fotó: Garami Zsolt

Mursits optimista emberként bízik abban, hogy a jövőben is tudják tartani mostani formájukat, amellyel esetleg az NB I-es csapatok figyelmét is felkeltik.

– Vannak olyan csapatrészek, amely alapján szerintem abszolút reális a helyezésünk, de nyilván vannak olyanok is, ahol a nagyobb költségvetésű klubok jóval nagyobb sztárokat tudnak foglalkoztatni. Nagyon szeretném azt hinni, hogy az egységességünkkel és szervezettségünkkel ezt meg tudjuk tartani. Nem lesz egyszerű, hiszen vannak nálunk jobb csapatok, de ezzel az odaadással bízok benne, hogy maradhatunk a jövőben is a tabella első felében. Kölcsönben vagyok itt Cegléden, és nyilván szeretnék olyan eredményt elérni a csapattal, amire esetleg az első osztályban is felkapják a fejüket. Vagy akár a kölcsönadó klubom, hiszen jelenleg a Békéscsabát is megelőzzük. Nagyobb költségvetéssel és komolyabb kerettel dolgoznak, de nagyon örülök, hogy velük is felvesszük a versenyt, sőt előttük állunk – mondta Mursits.

Érdekesség, hogy a Ceglédi VSE stadionja éppen épül, és másfél éve nincs hazai pályája, hanem az albertirsai albérletben játssza a hazai bajnoki meccseit.

Olvasói sztorik