NB II

Várhidi megsértette a békéscsabaiakat?

Hazugságok, furcsa stílus – kiakadt a győztes csapat edzője.

A Békéscsabát irányító Boér Gábor vezetőedző nem ment el szó nélkül kollégája, Várhidi Péter kritikája mellett. A korábbi szövetségi kapitány csapata, a Mosonmagyaróvár szerdán 2-0-s vereséget szenvedett az 1912 Előre otthonában. Várhidi a meccs után úgy fogalmazott, az ellenfél úgy állt a találkozóhoz, ahogy kell, és ebben a játékvezető is partner volt.

– Beledöngöltek bennünket a talajba – jelentette ki. – Soha ennyi sérültünk nem volt a szünetben, mint most – már az első félidőben kettőt kellett cserélnem. Úgy gondolom, hogy ez tűrhetetlen, ez a magyar futball jelen pillanatban, és ebből sosem fogunk kilábalni, ha engedjük. Nem tudom, mi kell ahhoz, hogy belássuk, futballozni nem tudunk, viszont ütünk-verünk, belerúgunk mindenkibe – ez valami elképesztő. Az első félidőben gyakorlatilag szétforgácsoltak minket, ehhez jöttek még a sérülések és egyébként is kevesebben vagyunk, mint más csapat. Nem tudunk olyan minőségeket felvonultatni, mint mások, hiszen nagyon fiatal együttes vagyunk, 21-22 éves játékosokból áll a keret nagy része és azért dolgozunk, hogy ők futballisták legyenek, de ez így sosem fog sikerülni, mert legfeljebb gladiátorok válhatnak belőlük. Szégyellem magam, mindenki nevében.

Boér Gábor valamelyest másként látja a történteket.

A hazai szakvezető (balra) nem érti a neves kollégát Fotó: Facebook/1912elore

– Nemcsak a csapatot, hanem az egész klubot és az összes kilátogató vendégünket, szurkolónkat sértette meg ezzel – utalt Várhidi szavaira a békéscsabai edző. – Olyan hazugságokat és olyan stílusban nyilatkozott, amely egyáltalán nem megengedhető és számomra elfogadhatatlan. (…) Javaslom, hogy nézze vissza a mérkőzést, és utána szíveskedjen újraalkotni a véleményét. (…)Számomra ez egy tipikusan olyan mentalitás, amikor nem a saját házam táján takarítok, hanem az ellenfelet gyalázom, minősítem és nem tisztelem őket.

Olvasói sztorik