NB II

MTK: megsérült a csapatkapitány, kihagyja a bajnoki rajtot

Kanta József szerint képesek lehetnek rögtön visszajutni az NB I-be.

Az NB I-ből a legutóbbi szezon végén kieső MTK csapatkapitányát, Kanta Józsefet nem sokat lehetett látni a felkészülés során, mivel jelenleg is sérüléssel bajlódik, de a közeljövőben visszatérhet. A csapat vasárnap Csákváron kezdi a szezont.

– Részleges oldalszalag-szakadásom van, ami négy-hat hetes kihagyást jelent alapesetben, amiből már lassan két hét eltelt. A héten kezdtem gyógytornázni, jövő héttől pedig láberősítés és rehabilitáció következik. Rengeteg munkába telik majd, hogy utolérjem a csapatot, de állok elébe, mert alig várom, hogy együtt készüljek velük – mondtaa klub honlapjának.

A rutinos középpályás arról is beszélt, milyen volt az első felkészülési időszak az új vezetőedzővel, Feczkó Tamással.

– Remekül sikerült a nyár, értékes munkát végeztünk. Nagyszerű stáb és keret alakult ki, mellyel úgy érzem, képesek lehetünk rögtön visszajutni az NB I-be. Minden adott ahhoz, hogy sikeresek legyünk, hiszen motivációból a játékosoknál és a szakmai stábnál sincsen hiány.

Kanta zárásként elmondta, sok jó csapat játszik a másodosztályban, így nem lesz könnyű megnyerni a bajnokságot.

– Nagyon sok tényezőn múlhat az, hogy ki ér oda a feljutó helyekre. Mindenki igyekezett erősíteni, és évről-évre előkerülnek meglepetéscsapatok is. Ugyanakkor remélem, nem tűnök nagyképűnek, ha azt mondom, szerintem a mi keretünk picit erősebb a többi csapaténál, de nem fogják ingyen adni nekünk az első helyet, mindenért meg kell majd küzdenünk. Ha már ilyen helyzetbe sodortuk magunkat, kutya kötelességünk kijavítani a tavalyi, rosszul sikerült szereplést.

Olvasói sztorik