NB II

NB II: érkezik a támadó, akin korábban összeveszett a Magyar Futball Akadémia és a Puskás

Aláírta szerződését az NB II-es Ceglédhez az 1997-es születésű Damásdi Alex. A játékos egy évig még megfelel a Magyar Labdarúgó Szövetség fiatalszabályának, amely szerint minimum egy 1997-es és egy 1998-as születésű játékosnak a kezdőcsapatban kell lennie.

A klubhonlapszerint Damásdi támadó szellemű játékos, aki megfordult a Vasas, a Ferencváros és az MTK utánpótláscsapatainál, a Puskás Akadémián keresztül pedig a Videoton és a Puskás Akadémia csapatainál is szerepelt. Néhány évvel ezelőtt a Magyar Futball Akadémia és a Puskás Akadémia össze is veszett szerződtetése kapcsán, aminek a fiatal játékos itta meg a levét, egyéves eltiltást kapott a szövetségtől.

Damásdi pályafutása aztán helyrerázódott, a 2014-2015-ös szezonban, 17 évesen lépett pályára első felnőttmérkőzésén a Puskás Akadémia színeiben egy Liga Kupa-meccsen. A 20 éves támadó már rendelkezik 43 NB III-as és négy NB II-es mérkőzéssel is, de szerepelt a Magyar Kupában is. Az NB III-ban 34 alkalommal volt kezdő, eddigi mérkőzésein 13 gólt szerzett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik