NB II

A Gyirmót az utolsó percben kapott ki a Galatasaraytól

A rendszeres Bajnokok Ligája résztvevő török Galatasaray együttesével játszott felkészülési mérkőzést az NB I-től búcsúzó Gyirmót FC Győr. Az első félidő egyértelműen a törökökről szólt, de a gyirmótiak hősiesen állták a sarat, vagy Sebők kapus, vagy a védők tudtak menteni.

A második játékrész jóval kiegyenlítettebb játékot hozott, a csereként beálló Szalánszki révén ráadásul a Gyirmótnak is voltak helyzetecskéi. Az utolsó percben azonban a kisalföldiek remekül záró védelme hibázott, két védő elsodorta a török támadót a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Ryan Donk értékesítette, így a Galata 1-0-ra nyert.

Galatasaray – Gyirmót FC Győr 1-0 (0-0)

Felkészülési mérkőzés, Saromin, XBS Sportcentrum, Szlovákia

Galatasaray, 1. félidő: Muslera – Linnes, Maicon, Günter, Carole – Cigerci, Selcuk Inan, Sinan Gümüs – Öztekin, Derdyok, Garry Rodrigues 2. félidő: Iscan – Linnes, Serdar, Semih Kaya, Carole – Cigerci, Donk, Bassan – Öztekin, Gümüs, Recep Gül.

Gyirmót FC Győr: Sebők – Nagy P., Szőcs, Lengyel, Présinger – Varga P. (Lázár, 81.) – Szegi (Czár, a szünetben), Kiss M., Stieber (Kőris, 76.), Németh Zs. – Máté (Szalánszki, a szünetben).

Gólszerző: Donk (90.)

Olvasói sztorik