NB II

NB II: a Fradiból igazolt a Szpari

Három fiatal érkezett Nyíregyházára.

Újabb labdarúgókkal egyezett meg a Nyíregyháza Spartacus FC – írja a másodosztályú klub hivatalos honlapja.

Csernák Martin nem ismeretlen Nyíregyházán, hiszen a megyeszékhelyen született, és itt nevelkedett. Az elmúlt években a Ferencváros labdarúgója volt, de már tavaly is közel állt ahhoz, hogy visszatérjen. Most sikerült, így a következő szezonban a Szpariban játszik. Kiválasztásánál természetesen szempont volt a nyíregyházi kötődés is.

– Hatéves korom óta az volt az álmom, hogy egyszer a felnőtt csapat tagja leszek, és nagyon boldog vagyok, hogy sikerült. Évekkel ezelőtt a lelátóról szurkolhattam Rudolf Gergelynek a válogatott mérkőzésein, de voltam labdaszedő olyan meccsen, amikor kórusban skandálták Bajzát Peti nevét a Városi Stadionban. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a csapattársuk lehetek! Amikor tizenöt évesen Agárdra kerültem, távol az otthonomtól, ez a cél lebegett a szemem előtt, és most sikerült visszatérnem – mondta Csernák Martin, aki még a következő két évben is megfelel a fiatal szabálynak.

Bíró Dominik Kaposvárról érkezett. A bal oldalon bevethető támadó idén az U19-es válogatott edzőtáborába is meghívást kapott.

– Nagyon pozitívan fogadtak Nyíregyházán, mind a vezetők, mind a játékosok, ami jól esett. Szekszárdon nevelkedtem, de tizenöt éves koromtól Kaposváron játszottam, most ugyan az ország másik végébe kell költöznöm, de már nagyon várom – mondta Bíró Dominik.

Horváth Ferenc szintén Kaposváron szerepelt, és a középpályán bevethető.

– Nagybajom mellett a Honvédban és Kaposváron játszottam. Boldog vagyok, hogy a Nyíregyháza Spartacus szerződést ajánlott, és minden erőmmel azon leszek, hogy segítsem a csapatot. Furcsa lesz ilyen távol lenni a családtól, de mindenki nagyon rendes volt velem a Szparinál, így gyorsan megy a beilleszkedés – mondta Horváth Ferenc.

Mindhárom fiatal labdarúgóval három évre szóló megállapodást kötött a Nyíregyháza Spartacus, és ez az első profi szerződésük.

Olvasói sztorik