NB II

NB II: Gera a Fradi helyett Soroksáron folytatja

János Norbert és Pergel Bence is érkezett a tartalékcsapatból.

Míg az előző bajnoki esztendőben csupán az volt az előírás, hogy minimum két 1996. január elseje után született fiatalnak kellett mindvégig a pályán lenni a meccseken, addig a 2017–2018-as másodosztályú pontvadászatra tovább szigorodott a szabály – foglalta össze az NB II-es kiírás fiatalokra vonatkozó szabályzatát a Soroksár SC honlapja.

A július 30-án kezdődő új évadban már egy 1997-es, illetve egy 1998-as (vagy fiatalabb) születésű játékosnak kell a kezdőben szerepelni, illetve lecserélésük esetén csak a fiatal-szabálynak megfelelő labdarúgó léphet helyettük a pályára.

– Mindez azt jelenti, öt, de még jobb, ha hat fiatal kap helyet a keretben – vélekedett a szabályról a klub ügyvezető igazgatója, Dragóner Attila. – Derekas Zoltán személyében már az első naptól velünk készül egy 1998-as fiatal, majd jött Lakatos István (1999), most pedig újabb három „gyerek” kapcsolódott be a közös munkába: Gera Dávid (1997), János Norbert (1998) és Pergel Bence (1998) egyaránt a Ferencváros II-től érkezett hozzánk.

Olvasói sztorik