NB II

ETO: távozott a Fraditól igazolt kapus, Kabát marad

Nagy a játékosmozgás Győrben és Sopronban is.

Sopronban az SVSE első edzésére szépszámú szurkoló volt kíváncsi, élénken figyelték az új játékosokat, akik közül többen próbajátékon vesznek részt. A szurkolók nagy reményekkel várják a megújulást. Egymást közt beszélgették a szurkolók, hogy akkor lesz ismét telt ház a stadionban, ha jobb és eredményes játékot látnak és szurkolóbarát lesz a klubvezetés – írja cikkébena Kisalföld.

A lap összefoglalójából kiderül: jelenlegi állás szerint a tavalyi csapatból Heinrich, Gelei, Fehér, Sifter, Szabó L., Fazakas, Harangozó, Kapacina, Gyürki, Garda, Kovács D. és Soós, Batizi Pócsi marad.

A kerethez csatlakozott már Angyal Zsolt, a Haladás védője, aki kölcsönből, Zalaegerszegről érkezett a hűség városába. A hírek szerint az edző Németh Szabolccsal együtt Dorogról érkezik Bor Dávid és Kővári Róbert, akik a Paks kölcsönjátékosai. Horváth Pétert szeretnék újra kölcsönvenni az MTK-tól.

A biztos távozók között van Eszlátyi István (Békéscsaba), Tóth Dávid (Haladás), Nagy Patrik (Gyirmót), Erdélyi László (Győri ETO), Németh Milán (Haladás), Póti Krisztián, Csordás Szabolcs, Deme Imre.

A Sopron felkészülési programja

Felkészülés kezdete: június 26. hétfő
Július 1. szombat, Király Kupa, Szombathely
Július 1. szombat, 15.30: Vasas FC
Július 4. kedd, Bécs: First Wienna (osztrák)
Július 7. péntek, Szombathely: Szombathelyi Swietelsky-Haladás
Július 15. szombat, Ausztria: ellenfél később
Július 18. kedd, Ausztria: ellenfél később
Július 22. szombat, Ausztria: ellenfél később

Győrben is készülnek a bajnoki rajtra

Az NB II-es újonc ETO FC Győrnél a múlt héten kétnapos felmérésen vettek részt a keret tagjai.

– Az eredmények tükrében nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a szakmai stábunk jó munkát végzett az elmúlt idényben – értékeli a helyzetet Soós Imre, az ETO sportigazgatója. – A bajnoki szünet után jó állapotban tértek vissza a játékosok, erre építve lehetett megkezdeni a felkészülést a következő idényre.

A nyáron szerződtetett játékosok közül a szlovákiai magyarok, valamint Rokszin is Győrben kezdték meg a munkát, míg Erdélyit és Bagit volt klubjuk még nem engedte el, ugyanis június 30-ig tart a korábbi kontraktusuk.

– A tavalyi keretünkből elengedtük Kunsági Rolandot – ezúton is köszönjük, amit az ETO-ért tett –, Rácz Ferenc visszatért Mezőkövesdre és távozik Varga Róbert is. Kabát Péter jövőre is az ETO-ban futballozik. Kapusposztra leigazoltuk Szatmári Zoltánt Komáromból. Ő megfelelő rutinnal rendelkezik, hiszen korábban az élvonalban is védett. A keret nem teljesen kész, még lehetnek további változások – említette Soós Imre.

A 38 éves Szatmári az MTK és a Siófok színeiben 44-szer játszott az NB I-ben.

– Két hétig napi két edzéssel készülünk az NB II-re – mondta végül a sportigazgató. – A tervek szerint végig Győrben maradunk, mert itt minden adott a színvonalas munkához. Éppen ezért valószínű, a korábban tervezett lipóti lehetőséget sem használjuk ki.

A két megyebeli együttesen kívül az ETO csak szlovákiai ellenfelekkel találkozik a felkészülés során. Lehet, hogy a meccsek egy részét Lipóton rendezik meg.

Az ETO felkészülési programja

Felkészülés kezdete: június 22. csütörtök
Július 5. szerda, 17 óra: SKF Sered (szlovák)
Július 8. szombat, 17 óra: FC STK 1904 Samorín (szlovák)
Július 12. szerda, 19 óra: Druzstevnik Velké Ludince (szlovák)
Július 15. szombat, 10 óra: KFC Komárno (szlovák)
Július 15. szombat, 18 óra: FC Spartak Trnava (szlovák)
Július 19. szerda, 17 óra: Csornai SE
Július 19. szerda, 19 óra, Lipót: Credobus Mosonmagyaróvár
Július 22. szombat, 10 óra: FC Slovan Duslő Sala (szlovák)

Olvasói sztorik