NB II

NB II: a Honvédhoz igazolt a vezetőedző, Szegedről érkezik az utódja

Huszonhétszeres válogatott játékos ül le a Cegléd kispadjára.

A csapat első nyári igazolása az új vezetőedző Klausz László lett. A vezetőség és az új tréner pénteken mindenben megegyeztek, így hivatalosan is bejelentette a Ceglédi VSE az új mestert.

Fontos tudni, hogy a következő szezonra a Magyar Labdarúgó Szövetség kötelezővé tette az NB II-es bajnokságban is a legmagasabb edzői képzettségi szint, azaz a Pro Licenc meglétét. Ennek a szabálynak a bevezetése komoly átalakulásokat okozott az NB II-es csapatok kispadjain. A csapatot a másodosztályban tartó Miskei Attila nem rendelkezik ezzel a képzéssel, így ő nem láthatta el a vezetőedzői posztot. Miskei közben elfogadta a Budapest Honvéd ajánlatát, ahol az utánpótlásban fog dolgozni – írja a ceglédiek honlapja.

Az új vezetőedző, Klausz László nemrég nyert felvételt a Pro Licences képzésre, így ő megfelel a Magyar Labdarúgó Szövetség feltételeinek is.

Klausz játékosként szép pályafutást tudhat a háta mögött. Játszott a Tatabányában, a Rába ETO-ban, majd külföldön Ausztriában, Németországban és Franciaországban is. A csatár poszton játszó vezetőedző 27 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, ahol hat gólt szerzett.

Edzőként az utánpótlásban kezdte a munkáját 2013-ban a Sárisáp U16-os csapatánál, majd Gyulára került a Grosics Akadémiához, ahol az U17-es csapatot edzette. Az első lehetőség felnőtt csapatnál is itt találta meg, a Szeged 2011 vezetőedzője lett 2015-ben. Első bajnoki szezonjában a 10. helyre vezette csapatát, az idei bajnokságban pedig a 11. helyen végeztek.

Klausz László mellett egyelőre Trepák Attila kapusedző helye biztos a szakmai stábban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik