NB II

Kilencven percen múlt, hogy Kondás élvonalbeli vagy NB II-es edző lesz

Balmazújvárosban dőlt el az edző sorsa, tőle, kvázi függetlenül…

Egy meccs az élet…

Kondás Elemér kis túlzással ilyen szellemben utazhatott el múlt vasárnap Balmazújvárosba. Ahogy arról a Rangadó.hu már beszámolt, noha több ajánlatot is kapott, és már tavasszal a kispadra ülhetett volna, mégis júniustól veszi át új együttese irányítását.

A DVSC sikeredzője már hetekkel ezelőtt megállapodott a kisvárdaiakkal, éppen csak azt nem lehetett tudni, NB I-es vagy másodosztályú együttest irányít a jövőben. A feljutás az utolsó mérkőzésen dőlt el, az eredmény ismert: a 85. percben szerzett egyetlen találat a balmazújvárosiakat repítette az élvonalba…

– Korábban is elmondtam, egyértelmű, hogy az NB I-ben jobban szerettem volna dolgozni, ám így sem esünk kétségbe – kezdett bele a Lokival két-két bajnoki címet és Magyar Kupát nyert szakvezető. – Bíztam benne, hogy a Kisvárdának sikerül kiharcolnia a feljutást, ám így alakult, és erre lehetett számítani, hiszen mindkét lehetőséggel számoltam. Nem szóltam bele Révész Attila szakmai igazgató munkájába, megbeszéltük, hogy ebben az idényben ő irányít, mostantól jövök én.

Felvetettük az edzőnek, hogy honlapunknak a „győztes hadvezér”, a Balmazújvárost felkészítő Feczkó Tamás elárulta, tudták, hogy a hetvenedik percig fogja bírni a Kisvárda… Kondás Elemér így felelt:

– Köszönöm a kolléga észrevételét…

A korábbi debreceni tréner június 22-én lát munkához a Kisvárda Master Good vezetőedzőjeként, és egyértelmű célokat fogalmazott meg.

– Jövőre el szeretnénk érni, amiről most lemaradt az együttes, vagyis irány az NB I – így Kondás. – Néhány hónap múlva elkészül az új stadion, tavasszal már ott játszhatunk, a többi már rajtam, rajtunk múlik.

Olvasói sztorik