NB II

Hiába hívta több élvonalbeli klub, hosszabbított a Szpari fiatalja – hivatalos

Szerződést hosszabbított játékosával, Kártik Bálinttal a Nyíregyháza Spartacus. A fiatal labdarúgó jó teljesítményt nyújtott a Szpariban, és bekerült a korosztályos válogatottba is. A középpályás az idei szezon előtt érkezett Debrecenből Nyíregyházára, és a klub szerette volna megtartani.

– Nem volt kérdés, hogy marasztaljuk Kártik Bálintot, fiatal játékosként első NB-II-es szezonjában nagyszerű teljesítményt nyújtott. Nagyon büszke vagyok arra, hogy Bálint minket választott, mert több élvonalbeli ajánlata is volt, de látta azt, hogy fejlődése érdekében jó helyen van, és küzd velünk céljainkért. Ebben a szezonban bizonyította azt, hogy a fiatal szabály adta lehetőséggel lehet élni – mondta Szűcs Mihály sportigazgató a Nyíregyháza hivatalos honlapján.

A megállapodás értelmében Kártik Bálint 2019. nyaráig a Spartacus játékosa.

– Amikor Nyíregyházára érkeztem, az volt a célom, hogy minél többet játszhassak. Nagyon örülök, hogy a végén úgy alakult, hogy már-már alapemberré nőttem ki magam. Úgy gondolom Nyíregyházán adott a háttér a fejlődésemhez, ezért is döntöttem a maradás mellett – mondta Kártik Bálint.

A játékos az idei bajnokságban 25 alkalommal volt kezdő, négyszer pedig csereként lépett pályára. Bár védekező középpályás, így is 6 gólt szerzett a szezonban.

Olvasói sztorik