NB II

Hét-nyolc minőségi focista, köztük Balajcza is képben az ETO-nál

Európa Ligát megjárt csapatokból is érkeznek játékosok az NB III bajnokához.

Az NB III Nyugati-csoportjának legutóbbi fordulójában az ETO FC Győr 2-1-re legyőzte hazai pályán a Csornai SE-t, így biztossá vált, hogy a következő szezont a másodosztályban kezdi a Rába-parti együttes. A kisalfold.hu-nak a klub sportigazgatója, Soós Imre beszélt az erősítési tervekről.

– Úgy tervezzük, hogy hét-nyolc minőségi futballistát igazolunk. Közülük többen már alá is írták a szerződésüket, de neveket egyelőre nem akarok mondani – mondta Soós Imre. – A határon túlról Európa Ligát megjárt csapatokból is érkeznek hozzánk jó játékosok.

A Kisalföld úgy tudja, hogy Szolnokról, Békéscsabáról és Sopronból szintén várható új szerzemény, valamint erősödhet a szakmai stáb a Mosonmagyaróvárról érkező Király Józseffel.

– Az MLSZ szabályozásának értelmében jövőre egy 1997-es és egy 1998-as születésű fiatalnak végig a pályán kell lennie az NB II-ben. Minden szakmai szempontot figyelembe véve Győrben úgy döntöttek, hogy a csapat tehetséges, 1999-es születésű kapusa, Gyurákovics Erik lesz az első számú jelölt erre a posztra – folytatta Soós Imre. –
Több rutinos kapuvédővel is tárgyalunk, aki elfogadja ezt az állapotot, de ha a helyzet úgy kívánja, akkor bevethető lesz. A jelenlegi kapusunknak, Kunsági Rolandnak is felajánlottuk ezt a lehetőséget, valamint képben van az újpesti Balajcza Szabolcs és a gyirmóti Sebők Zsolt. Döntés még nem született – ismertette a klub elképzelését az ETO sportigazgatója.

Olvasói sztorik