NB II

Korábbi szövetségi kapitány veheti át az NB I kiesőjét

Három jelölt van a Gyirmót FC vezetőedzői posztjára.

Április végén hozták nyilvánosságra, hogy a szezon végén távozik az élvonalból sereghajtóként kieső Gyirmót FC vezetőedzői posztjáról Urbányi István.

A klub egyelőre nem jelentette be, ki lesz az utódja a másodosztályban, és a Rangadó.hu megtudta, hogy még nem is született döntés, jelenleg három jelöltje van a vezetőségnek.

Az egyik egy külföldi tréner. A másik a korábbi szövetségi kapitány, az Újpest bajnokcsapatának edzője, Várhidi Péter, aki legutóbb Tatabányán tevékenykedett.

A harmadik jelölt a Bp. Honvéd és a Pécs korábbi szakvezetője, Supka Attila, aki az idény végén távozik az NB II-es Sopron éléről, mert nem hosszabbítják meg a szakmai stáb szerződését.

Érdeklődésünkre a tréner elmondta, hogy egyelőre ők maguk sem tudják, mit hoz a jövő, mi lesz a sorsuk, illetve ki lesz a klub új tulajdonosa, ezért jelenleg csak arra összpontosítanak, hogy a szezon előtt kitűzött célt, a tizedik helyet megszerezzék.

A Gyirmót FC álláspontja jelenleg az, hogy a nyári szünetben több játékos mellett a vezetőedző is távozik, de az utódlás kérdéséről meg nem kezdeményeztek tárgyalásokat. Megkeresésünkre utóbbit a két magyar jelölt is megerősítette.

A hírek szerint egyébként már Supka utódja is megvan, a Sopron új tulajdonosa a Dorogi FC vezetőedzőjét, Németh Szabolcsot kéri fel a feladatra.

Olvasói sztorik