NB II

Micsoda sztori! Kapusa mentett pontot a kiesés ellen küzdő csapatnak

Az NB II-es Cegléd kölcsönben lévő kapusa, Mursits Roland büntetőt hárított, majd a 94. percben tizenegyest harcolt ki a Szolnok ellen.

Nem mindennapi események történtek a vasárnapi Szolnoki MÁV FC-Ceglédi VSE másodosztályú bajnokin. A vendégek ugyanis a 95. percben egyenlítettek, és mentettek pontot egy tizenegyes után, méghozzá úgy, hogy a büntetőt a szöglethez felfutó kapus, Mursits Roland harcolta ki, a Békéscsabától kölcsönben lévő hálóőr ráadásul egy tizenegyest is hárított a találkozón. A 26 éves, Haladás-nevelésű Mursits a Rangadónak mesélt a rendhagyó eseményekről.

– Úgy gondolom, hogy semmiképp nem érdemeltünk vereséget, de a hetvenedik perc körül a Szolnok büntetőtőhöz jutott, amit sikerült kivédenem, de sajnos a kipattanót bekotorták, így hátrányba kerültünk. Bal lábas játékos lőtte, és gondoltam, hogy visszahúzza az én bal kezemhez. Elkaptam az irányt, de sajnos az ellenfél játékosa előbb ért a kipattanóhoz – mesélte Mursits Roland, akit aztán a 94. percben szögletnél lerántottak, így tizenegyest harcolt ki csapata számára.

– Mondhatom, hogy a történet már egy héttel korábban kezdődött a Soroksár ellen. Nem vagyok szöglethez feljárkálós típus, de pont úgy jött ki, hogy egygólos hátrányban sarokrúgáshoz jutottunk az utolsó percben, és az edzővel való kisebb tanakodás után felmentem, majd az érkező labdát csak pár centivel fejeltem fölé – magyarázta a Cegléd kapusa. – Ezek után ezen a héten nem is volt kérdés, hogy egy hasonló szituációnál felmenjek a kapu elé. Ki sem néztem az edzőkre, gondolkodás nélkül sprinteltem fel a 94. percben. Először nem volt emberem, majd rám állítottak egy fiatalabb, rutintalan srácot, akinek már a szöglet berúgása előtt jeleztem, nem lesz jó, ha ennyire rángat. A sarokrúgás elvégzése után is ráncigált, és megint pont az én fejemre érkezett volna a labda, amit a visszarántás miatt nem tudtam elfejelni. A játékvezető ezt nagyon jól kiszúrta, a kiharcolt büntetőt pedig a csapatkapitányunk, Takács Péter értékesítette.

A Cegléd jelenleg az NB II 18. helyén tanyázik, egy ponttal lemaradva a bennmaradást jelentő 17. pozíciótól.

– Utólag derül majd ki, hogy valóban mennyire volt értékes, de az tény, hogy a mi helyzetünkben minden egyes pont nagyon fontos. A mérkőzés előtt pont arról beszélgettünk, hogy talán egy-egy ilyen extrább teljesítmény jelentheti a bennmaradást. Szerencsére sikerült a 95. percben pontot mentenünk, és majd meglátjuk, hogy a végelszámolásnál ez mire lesz elég. Nehéz meccsek várnak ránk, hiszen a Puskás Akadémia bajnok, a Kisvárda pedig biztos feljutó lehet ellenünk. Nemes feladat lesz kivívni a bennmaradást a hátralévő fordulókban. Ebben az osztályban bárki bárkit megverhet, és a mérkőzésen általában nem játszunk alárendelt szerepet, ezért a nehéz sorsolás ellenére is bizakodóak vagyunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik