NB II

Gosztonyi jól érzi magát, és hosszú távra tervez

A 26 éves támadó középpályás számára megtiszteltetés, hogy a feljutásért küzdő másodosztályú klub már a szerződésének lejárta előtt hosszabbítást ajánlott.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Gosztonyi András kettő plusz egy évvel meghosszabbította a szezon végén lejáró szerződését a másodosztályú Kisvárda Master Good együttesével. A korábban MTK-ban, Videotonban, DVTK-ban és Haladásban is szereplő játékos tavaly nyáron tért haza Lengyelországból, hogy segítse az NB I-be igyekvő kisvárdai csapatot. Az U20-as világbajnoki bronzérmes középpályás a Rangadónak mesélt készségesen a szerződéshosszabbításról.

– Tavaly nyáron tíz hónapra írtam alá, és a szerződésemben szerepelt egy hosszabbítási opció, de a klub ezt már megelőzte, és közölte, hogy szeretnék, hogy maradjak – kezdte Gosztonyi András. – Jól érzem magam Kisvárdán, vannak markáns célok, és ha most nem sikerülne a feljutás, akkor a következő szezonra is ugyanez lenne a cél. A beruházások is jól mutatják, hogy itt a klubnál komolyan gondolják a jövőt és az NB I-es tagságot. Megtiszteltetés számomra, hogy a klub már a szerződésem lejárta előtt megkeresett, és azt gondolom, hogy nagyon jó döntést hoztunk a feleségemmel. Már nem csak a saját életemről döntök, jön a kisbabánk is, és jól érezzük magunkat Kisvárdán. Úgy érzem, hogy tényleg jó döntést hoztam ezzel a hároméves szerződéssel. Természetesen van egy kivásárlási áram, amit ha valaki kifizet, akkor eladnak, de jelen pillanatban egyáltalán nem gondolkodom a váltásban.

A Kisvárda jelenleg az NB II harmadik helyén tanyázik, de csak egy pont a hátránya a feljutást jelentő második helyen álló Balmazújváros mögött.

– Sajnos az előző fordulóban a Nyíregyháza elleni meccset elszúrtuk. Valami nem sikerült, de azért vagyunk csapat, hogy ezt a következő meccsen együtt kiküszöböljük, és hazai pályán győzelemmel abszolváljuk a Dorog elleni mérkőzést. Ha beszélhetünk ilyenről, akkor az első három helyezett csapatok sorsolása közül talán a mienk legkedvezőbb, de csakis papíron. A Nyíregyháza ellen is papíron mi voltunk esélyesebbek, aztán mégse így lett. Ilyen most ez az NB II, nüanszokon múlik, ki jut fel.

Olvasói sztorik