NB II

Újabb nagy lépést tett a feljutás felé a Puskás Akadémia

Legyőzték a Nyíregyházát, öt fordulóval a vége előtt magabiztosan vezetik a bajnokságot.

Az NB II hétközi 33. fordulójának nyitómeccsén a listavezető Puskás Akadémia a Nyíregyháza Spartacust látta vendégül. A felcsútiak hamar hátrányba kerültek a klubhonlap tudósítása szerint, mivel a 3. percben egy szép támadás végén Rudolf Gergely passzát Takács Tamás lőtte a kapuba (0–1).

Nem késett sokat a válasz, egy perccel később Tischler csúsztatása után Prosser kapásból bombázott Megyeri kapujának jobb alsó sarkába (1–1). A 25. percben Sándor György 20 méteres bombáját védte a nyíregyházi kapus, majd a 38.-ban Heffler remek beadását a hosszún érkező Márkvárt fejelte a jobb kapufa mellé.

A félidő előtt újabb hatalmas ziccere volt a hazaiaknak: Márkvárt ugorhatott ki teljesen egyedül, ám lapos lövése Megyeri kapus lábában akadt el, majd a túloldalon Rudolf remek lövését Hegedüs óriási bravúrral tolta ki a kapufa mellől. A szünetre döntetlennel vonulhattak a felek.

A második 45 percben mindkét kapu előtt adódott lehetőség, gólt azonban csak felcsútiak szereztek: a 82. percben Heffler Tibor jobb oldali beadását a túloldalon Szakály Péter csodálatos mozdulattal, kapásból vágta a kapuba (2–1). A végén jött a kegyelemdöfés: a hosszabbításban Heffler ugratta ki Lencsét a leshatáron, aki remek cselekkel tisztára játszotta magát, majd a hosszúba helyezett.

A Puskás győzelmével már 69 pontnál jár, ezzel öt fordulóval a vége előtt jelenleg 12 pont az előnye az egy meccsel kevesebbet játszó, már nem feljutást jelentő harmadik helyen álló Balmazújváros előtt. A forduló többi mérkőzése később ér véget.

NB II, 33. forduló:

Puskás Akadémia – Nyíregyháza Spartacus 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Prosser (4.), Szakály P. (82.), Lencse (92.), ill. Takács T. (3.).

Olvasói sztorik