nb2
NB II

Melyik két csapat jut fel az NB II-ből?

Hét forduló van hátra, a soros ellenfelei ellen a Soroksár és a Puskás gyűjtötte a legtöbb pontot ősszel.

Hét forduló van hátra a másodosztály 2016–2017-es szezonjából. Nagyjából körvonalazódott, mely csapatok küzdenek a feljutást érő első két helyért: az első öt helyezett már ötven pont felett jár, sőt a listavezető Puskás Akadémia immár 63 egységet gyűjtve vezeti a bajnokságot.

A feljutásért folyó harc egyre élesedik, így a Rangadó.hu megnézte, hogyan alakul az élcsapatok bajnoki menetrendje a hajrában, illetve hány pontot szereztek a felek ezen párharcok őszi „odavágóin”.

A felcsútiak a következő hét fordulóban háromszor játszanak otthon, és négyszer mennek idegenbe. Az együttes ősszel a hátralévő ellenfelei ellen 17 pontot gyűjtött – öt győzelem, két döntetlen –, így igen jó előjelekkel várja a folytatást.

Az 58 ponttal második Kisvárda viszont igencsak megizzadt az őszi hajrában: a Mosonmagyaróvártól és a Balmazújvárostól is kikapott, csupán 11 pontot gyűjtött be azon csapatok ellen, melyekkel még játszik ebben a szezonban. A Békéscsaba és a Balmazújváros 56-56 ponttal várja a folytatást – előbbit is a Mosonmagyaróvár tréfálta meg, így 14, utóbbi a Soroksártól és a Puskástól vereséget szenvedve 13 pontot zsebelt be ősszel azon riválisai ellen, melyekkel a hajrában csap össze.

Érdekesség, hogy a gyengébb formája miatt az ötödik helyre visszacsúszó Soroksár viszont pont, hogy azon hetes ellen erősítette meg élpozícióját, mellyel most találkozik: a Dorog elleni döntetlent hat győzelem követte sorozatban. Így amennyiben ezt a teljesítményt megismételné a csapat, és a többiek is hoznák őszi hajrájukat, akkor a Puskás mögé másodikként még akár fel is zárkózhatna.

Csapat M Gy D V Rg Kg Gk P
Puskás Akadémia FC 7 5 2 0 11 4 7 17
Kisvárda Master Good 7 3 2 2 9 7 2 11
Békéscsaba 1912 Előre 7 4 2 1 10 3 7 14
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 7 4 1 2 6 5 1 13
Soroksár SC 7 6 1 0 15 2 13 19

A csapatok hátralévő meccsei:

Puskás: Siófok (i), Nyíregyháza (o), Dorog (i), Szeged-Grosics (o), Cegléd (i), Balmazújváros (o), Budaörs (i)

Kisvárda: Mosonmagyaróvár (i), Siófok (o), Nyíregyháza (i), Dorog (o), Szeged-Grosics (i), Cegléd (o), Balmazújváros (i)

Békéscsaba: Vác (i), ZTE (o), Mosonmagyaróvár (i), Siófok (o), Nyíregyháza (i), Dorog (o), Szeged-Grosics (i)

Balmazújváros: Cegléd (i), Kozármisleny (i), Budaörs (o), Soroksár (i), Szolnok (o), Puskás (i), Kisvárda (o)

Soroksár: Dorog (i), Szeged-Grosics (o), Cegléd (i), Balmazújváros (o), Budaörs (i), Kozármisleny (i), Szolnok (o)

Olvasói sztorik