NB II

Vincze csalódott a távozása miatt, de abban biztos, hogy bennmarad a Csákvár

Az NB II-es csapat leköszönő trénere úgy véli, nem voltak olyan lehetőségei, mint a Puskásnak vagy a Kisvárdának.

Az NB II-ben szereplő Aqvital FC Csákvár vezetősége hétfőn bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a télen kinevezett vezetőedzővel, Vincze Istvánnal. A tavaly decemberben a Puskás Akadémiától érkező szakembernek csupán tizenegy meccs jutott a másodosztályban, a mérleg négy döntetlen és hét vereség – a Magyar Kupában pedig egy-egy győzelem és vereség, végül pedig búcsú a Sopron ellen.

– Kissé csalódott vagyok, nem várt esemény volt a távozásom – kezdte a Rangadónak Vincze. – Az eredményeket látva azonban természetesen nem lehetek elégedett. Nagyon rosszul, öt vereséggel kezdtük a tavaszi szezont, ezek közül pedig több is nagyon bosszantó volt. De összességében visszagondolva ez az egész tavaszi szereplésünk dühítő volt, viszont azt azért megjegyezném, hogy nem vertek minket agyon egyszer sem. Két olyan meccset mondanék, ami nagyon fájó volt, az egyik a Szeged, a másik pedig a Budaörs ellen elszenvedett vereség – emlékezett vissza a játékosként kétszeres magyar bajnok Vincze. – Most jönnek a papíron könnyebb találkozók, ezeken lesz esélye a Csákvárnak a győzelemre, a csapatnak a saját kezében van a sorsa, én azonban biztos vagyok benne, hogy kiharcolják a bennmaradást.

– Több külső körülmény is közrejátszott a rossz szereplésben. Sérüléshullám söpört végig a csapaton, volt, hogy a meccs napjára betegedett le két játékosom, sőt a Sopron elleni utolsó hazai találkozón négyen jártak így – de nem szeretnék ezzel takarózni – folytatta a jelenleg a kiesést jelentő tizennyolcadik helyen álló Csákvár előző trénere. – Nem voltak nagy lehetőségeim, mi nem a Kisvárda, vagy a Puskás Akadémia szintjén álltunk, jóval gyengébb volt a keret. Persze azért utólag mindig akad valami, amit másképp csinálna az ember. De ez már a múlt, nem lehet mit tenni, a vezetők döntését is el kell fogadnom.

Zárásként Vincze elmondta, egyelőre képlékeny hol folytatja, még sehonnan sem kapott ajánlatot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik