NB II

NB II: nyert a Puskás; a Siófok megverte a Soroksárt

Pontelőnyben a Kisvárda, de közelít a Békéscsaba. Eredmények.

A harmadik Kisvárda és az élmezőnyt pár pont távolságból követő Vác összecsapásával indult az NB II 30. fordulója vasárnap kora délután. A vendég Kisvárda Rajczi tizenegyesével és Oláh góljával már az első negyed órában két gólos előnyre tett szert, amit a szünetig meg is őrzött a csapat, a második félidő elején azonban rögtön szépített a hazai csapat. A gólgyártás a játékrész derekán indult be igazán, ekkor négy perc alatt három gólt is láthatott a nagyérdemű – ekkor 3-3-as döntetlen állt az eredményjelzőn. Bár a hazaiak a hosszabbításban tíz főre fogyatkoztak, az állás a hajrában már nem változott.

A 16:30-kor kezdődött összecsapásokon is akadt meglepetés, méghozzá a Kisvárda számára kedvező módon. A feljutás szempontjából legnagyobb riválisnak számító Soroksár ugyanis már nagyon korán hátrányba került Petneházi gólja révén, majd Lovrencsics ugyan egyenlített, a második játékrészben Elek Bence és Nagy Dániel is betalált, Lovrencsics második gólja pedig túl későn, a 85. minutumban érkezett. A budapestiek vereségével a Kisvárda pontelőnnyel második, míg a Siófok már-már biztosította bennmaradását.

Tovább javította a kisvárdaiak helyzetét, hogy az elmúlt hetekben igen rapszodikus Balmazújváros idegenben ismét vereséget szenvedett, ezúttal Dorogon: 2-0-ra maradt alul a hajdúsági csapat.

A többi pályán: kis híján megszakította döbbenetesen rossz sorozatát a Nyíregyháza és a 95. (!) percig úgy nézett ki, hogy megveri a Budaörsöt, ám akkor egyenlített a vendégcsapat; közelített a feljutáshoz a Cigándon 5-0-s kiütéssel nyerő Békéscsaba; egyaránt 0-0 lett a végeredmény Gyulán, ahol a Szeged 2011 a Ceglédet fogadta, és Szegeden, ahol a Kozármislenynek nem sikerült nyernie. A középházi csapatok csatáján a Szolnok 2-1-re győzött Mosonmagyaróváron – az eredmény a kiesés és feljutás szempontjából aligha érdekes.

A 18 órakor kezdődött összecsapásokon aztán már jobban érvényesült a papírforma: a Puskás Akadémia szűk sikert aratott Zalaegerszegen Lencse találatával; míg a Sopron ugyan vezetett, de végül csak egy ponttal hagyhatta el Csákvárt.

NB II, 30. forduló

Vác FC – Kisvárda Master Good 3-3 (0-2)

Gólszerzők: Kákonyi (51.), Nagy R. (65.), Gulyás (66.) illetve Rajczi (7.-büntetőből), Oláh (13.), Talabér (63.)

Credobus Mosonmagyaróvár – Szolnoki MÁV FC 1-2 (0-1)

Gólszerzők: Deák (77.), illetve Pintér N. (24.), Rokszin (55.)

BFC Siófok – Soroksár FC 3-2 (1-1)

Gólszerzők: Petneházi (6.), Elek B. (59.), Nagy D. (66.), illetve Lovrencsics B. (12., 85.)

Nyíregyháza Spartacus – Budaörsi SC 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Rudolf (43.), illetve Kinyik (95.)

Dorogi FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Tóth M. (16.), Szedlár (91.)

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Ceglédi VSE 0-0

Cigánd SE – Békéscsaba 1912 Előre 0-5 (0-2)

Gólszerzők: Nagy I. (1., 92.), Viczián (26., 89.), Bagi (81.)

SZEOL SC – HR-Rent Kozármisleny 0-0

Aqvital FC Csákvár – Swietelsky-Soproni VSE 1-1 (0-1)

Gólszerzők: Molnár Cs. (81.), illetve Erdélyi (64.)

ZTE FC – Puskás Akadémia FC 0-1 (0-1)

Gólszerző: Lencse (32.)

Olvasói sztorik