NB II

Szélpál a gyengébb tavaszkezdés ellenére sem bánta meg, hogy maradt Békéscsabán

A viharsarki csapat egy döntetlennel és három vereséggel indított, az új edzővel viszont ismét elkezdett nyerni.

Az NB II-es Békéscsaba a negyedik helyről várta a tavaszi szezont, hátránya csupán három pont volt a listavezető Puskás Akadémia mögött. A viharsarki alakulat feljutási reményekkel folytatta az idényt, azonban első négy mérkőzésén csupán egyetlen pontot szerzett. A Rangado.hu a békéscsabai szurkolók által az ősz legjobbjának választott, 21 éves Szélpál Norbertet kérdezte arról, miért kezdték gyengén a tavaszi idényt, s hogyan lábaltak ki a gödörből.

– Nem számítottam ilyen kezdésre, nem úgy sikerült az első négy meccs, ahogyan szerettük volna, nem tudtunk meccset nyerni, mindössze egy gólt szereztünk és sokat kaptunk. Egyáltalán nem így képzeltem el a tavaszi szezonkezdést, de sajnos így alakult, ezen most már nem tudunk változtatni. Szerencsére az utóbbi három fordulóban valamennyire tudtunk kozmetikázni a helyzetünkön és remélem, tudjuk ezt fokozni további jó eredmények elérésével.

‒ Minek köszönhetők az utóbbi meccsek jó eredményei?
– Szerintem az volt a legfontosabb, hogy visszaszerezzük az önbizalmunkat és újra higgyünk magunkban. Ha küzdünk egymásért és mindenki belerakja a saját munkáját a közösbe, akkor sikeresek tudunk lenni. Ezen az úton kell tovább haladnunk.

‒ A tavasz kezdete előtt még a feljutásban reménykedtek. A körülmények ismeretében megváltoztak a célkitűzések?
– Sajnos az első négy meccsen rengeteg pontot veszítettünk, így távolabb került az első két hely. Viszont az utóbbi meccsek bizakodásra adhatnak okot. Tisztában vagyunk vele, hogy a szurkolóinknak milyen fontos a feljutás kérdése, természetesen a csapat is azon van, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk magunkból és szurkolóinknak minél több örömöt szerezzünk. Jelenleg kilenc pont a hátrányunk a második Soroksár mögött, ez egy kicsit soknak tűnik, de nem szabad feladni, mivel sok meccs van még szerencsére.

‒ Vasárnap a kiesés ellen menekülő Kozármisleny lesz az ellenfél, milyen mérkőzésre számít?
– Biztos vagyok benne, hogy valamennyire vissza fognak ellenünk állni, fel kell majd törnünk a védelmüket, hátul pedig ugyanilyen stabilan kell játszanunk, hogy ne kapjunk gólt. Ha sikerül azt játszanunk, amit eltervezünk, akkor meglehet a meccs.

A télen lett volna lehetősége, hogy klubot váltson, próbajátékon járt a Puskás Akadémiánál. Utólag nem bánta meg, hogy maradt Békéscsabán?

– Egyáltalán nem bántam meg, mert minden meccsen játszom. Remélem, ez így lesz továbbra is, ezért dolgozom. A legfőbb oka az volt, hogy itt akartam maradni Békéscsabán, hogy játékban legyek az egész évben. Fiatal játékosként erre van a legnagyobb szükségem.

Olvasói sztorik