NB II

Evés közben jött meg az étvágya Mursitsnak, aki nyártól újra az NB I-ben védene

Élvonalbeli csapatok is érdeklődnek a Békéscsabáról kölcsönben lévő 26 éves kapus iránt, akinek fontos szerepe van a Cegléd tavaszi feltámadásában.

Az előző szezonban 13 alkalommal védte az NB I-ből kieső Békéscsaba kapuját Mursits Roland, aki aztán nagy meglepetésre tavaly nyártól az NB II-ben csak a kispadot koptatta az Előrében. Az élvonalban a Haladás színeiben bemutatkozó 26 éves hálóőr a télen kölcsönben a kiesés ellen küzdő Ceglédre került, ahol új csapatával remekül rajtoltak: legutóbbi öt tavaszi bajnokijukból négyet megnyertek, így egy pontra megközelítették a bennmaradást jelentő 17. helyen álló Csákvárt. A szombathelyi nevelésű hálóőr a Rangadónak nyilatkozott a váltásról és tavaszi céljairól.

– Nyáron az élvonalból való kiesés után ismét nagy célokat fogalmaztak meg Békéscsabán, ezért szívesen írtam alá három évre – kezdte Mursits Roland. – Pont a felkészülés alatt átestem egy artroszkópos térdműtéten, ami bár kisebb időt vett igénybe, ki kellett hagynom az alapozás egy részét, de még álmomban sem gondoltam volna, hogy a kispadra szorulok. Sajnos azonban így történt, ezért már a nyáron szerettem volna kölcsönbe távozni. Nagyon rosszul éltem meg, hogy az NB II-ben csak cserekapusként számítanak rám. Az ősz folyamán az edzéseken azért dolgoztam, hogyha a télen lesz lehetőség, akkor tudjak váltani. Szerencsére most kölcsönben sikerült játéklehetőséghez jutnom. A békéscsabai és a ceglédi klub vezetősége remek kapcsolatot ápol, és az sem volt utolsó szempont, hogy a két csapat már nem találkozik egymással a tavasszal, tehát nem kell az Előre ellen védenem. Cegléd egy nagyon nyugodt hely, nem sok zavaró tényező éri az embert, úgyhogy csak a futballra kell koncentrálni.

A téli szünetben még 12 pont hátránya volt a kieső helyen álló Ceglédnek a középmezőnyt jelentő 14. pozíciótól, a tavaszi feltámadásnak köszönhetően azonban már csak három egységre van a csapat a biztonságot jelentő zónától.

– Várható volt a jó szereplés – szögezte le a 25 éves kapus. – A télen tizenkét új játékos jött a csapathoz, és legtöbbünk NB I-es tapasztalattal érkezett. Egyértelmű, hogy ennek a keretnek nem a kiesés ellene kellene harcolnia, és ha most kezdődne a bajnokság, akkor magasztosabb célokat is kitűzhetnénk magunk elé. Azonban elég nagy lemaradásunk volt, ezért már elégedettek leszünk, ha ki tudjuk harcolni a bennmaradást. Szerencsésen jött össze a keret, amely tele van fiatal és ambiciózus játékosokkal. Mindenki visszaigyekszik az NB I-be. A végleg és kölcsönben érkezők sem levezetni jöttek ide, hanem mindenki be akarja bizonyítani, hogy van helyük a legmagasabb osztályban is. Azt gondolom, hogy abszolút reálisak az eddigi tavaszi eredményeink. Most megközelítettünk négy-öt riválist, és azok után, hogy a télen még csodának tűnt a bennmaradás, most már reális cél lehet. Ehhez persze dolgoznunk kell tovább, és minél hamarabb a vonal fölé kell kerülnünk.

A kiváló tavaszi szereplésben elévülhetetlen érdemei vannak Mursitsnak is, akinek hálóját hat tavaszi bajnoki mérkőzésen csupán ötször tudták bevenni az ellenfelek.

– Az elmúlt félév Békéscsabán nagyon nehéz volt, úgyhogy örülök a játéklehetőségnek. Már a felkészülés során jó formában éreztem magam. Úgy érzem, hogy jól jött a környezetváltás és az új ingerek. Szerencsére az eredmények is jönnek, ráadásul nem sok gólt kapunk, ami persze nem csak nekem, hanem a kiváló társaknak is köszönhető. A szerződésem szerint a nyáron vissza kell térnem Békéscsabára, de úgy néz ki, hogy a Békéscsaba sajnos nem fog visszajutni az NB I-be. Nekem viszont evés közben jött meg az étvágyam, a nyártól szeretnék újra az élvonalban védeni. Szerencsére már most néhány meccsen voltak első osztályú érdeklődők a menedzseremnél. Persze akkor sem dőlök a kardomban, ha vissza kell mennem, és a következő szezonban újra megpróbáljuk a feljutást.