NB II

Véber tömeggyilkosnak érzi magát

Letargikus állapotok uralkodtak Nyíregyházán a vereség után.

Nem úgy indult a merész terveket szövögető Nyíregyháza Spartacus tavasza, ahogyan azt előre eltervezte Véber György vezetőedző, hiszen hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedtek a Váctól az NB II-ben. A tréner a mérkőzés másnapján még mindig a történtek hatása alatt volt és alapos fejmosást ígért.

– Úgy gondolom, hogy jó aludni egyet a történtekre, tanultam a múlt hibáiból – kezdte a beszélgetést Véber György a boon.hu-n. – Természetesen volt fejmosás, de szerintem higgadtan, szakmai síkok mentén. Elég nagy pofon volt a múlt vasárnapi, két napig igen letargikus állapotban dolgoztak a játékosok. Megviselte őket a vereség, ami egyfelől jó dolog, másfelől azonban nem lehet így dolgozni. Felhívtam a figyelmet a szakmai hibákra, lezártam az ügyet. Én magam úgy érzem a mai napig is, mintha egy tömeggyilkosságot követtem volna el. Olyan hangulat uralkodik legalábbis körülöttem mindenhol, még szűkebb pátriámban, Újpesten is, ami frusztrál. Így most emberkerülő módban vagyok. – Kedden rövidre zártam a dolgot, felhívtam a figyelmet arra, hogy miért fog ezentúl nagyon komoly büntetés járni, ezzel a fegyelmezetlenségi részt le is zártuk. Meg is tiltottam, hogy a Vác elleni meccsről beszéljünk, mert készülünk a zalaegerszegi találkozóra és nyernünk kell majd zsinórban – folytatta a szókimondó edző, majd a Zalaegerszeg elleni következő bajnokiról is beszélt.

– A szerkezet és a stílus maradni fog, viszont egy-két helyen lehet, hogy lesz változás. Igazából a szombati edzés után alakítom majd ki az utazó keretet, a kezdőt meg talán csak vasárnap. A legfontosabb a nyugalom. Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a felkészülési időszakban jól dolgoztunk, csakhogy ezt a meccseken is bizonyítani kell. Remélem, vasárnap a tévé nyilvánossága előtt ismét úgy játszunk, ahogyan azt elképzeltem és mindhárom pontot megszerezzük. A héten egyébként elindult egy program, miszerint az U19-es csapatból minden héten velünk edz két fiatal. Ez elkezdődött, így huszonhárom mezőnyjátékossal gyakorolhattunk. Mindenki egészséges, sajnos, Rudolf Gergely begyűjtötte ötödik sárgáját, így ő nem játszhat – zárta gondolatait Véber György.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik