NB II

Már csak a nevében akadémia a PAFC

Hiszen a tehetségek úgyis Csákváron kötnek ki.

Az NB II-ben szereplő Puskás Akadémia átigazolási stratégiáját elemezte cikkében az Index.hu, melyben kitért a klub téli nagybevásárlására. Mint azt a cikk is felidézi: a PAFC leigazolta Hegedűs Jánost, aki az ősz felfedezettje volt a Haladásnál, Csilus Ádámot a Fradi második csapatától, Prosser Dánielt, aki az egyik legnagyobb tehetségnek számított az NB I-ben, továbbá Gyömbér Gábort a Fraditól, a DVSC csékáját, Szakály Pétert és az MTK-s Szatmári Lórándot.

Tették mindezt azok után, hogy már a meglévő kerettel és edzővel is vezették a másodosztályt, és már az a keret is majd kétszer értékesebb volt, mint a második legdrágább csapaté, és többszörösen, mint a mezőny nagy része. A szakadék most még tovább nőtt a Puskás Akadémia és a másodosztályú csapatok között.

Csákváron kötöttek ki a fiatalok

Felvetődött a kérdés, hogy hol vannak a kinevelt, tehetséges fiatalok, hiszen egy akadémiának ezzel a céllal kellene létrejönnie, nem pedig azért, hogy összevásárolják mindenhonnan a játékosokat. A válasz: Csákváron.

Ott üzemel ugyanis a Puskás Akadémia FC fiókcsapata. Ezt régebben is rebesgették, ma pedig már nem is titkolják. A Puskás Akadémia FC, ami elvileg azért jött létre, hogy ott játsszanak
a Puskás Akadémia növendékei, erre a célra inkább eltart egy másik NB II-es klubot, hogy az első csapat zavartalanul törhessen magasabb babérokra. A Csákvár kezdőjében az első tavaszi fordulóban hat Puskás Akadémián nevelkedő játékos volt, közülük ketten 19-20 éves fiatalok, a többiek 22-26 éves kor közöttiek, a kispadon pedig egy felcsúti nevelésű edző ült, Vincze István.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik